Ο χάρτης με τα πιο τοξικά ομόλογα! Δείτε σε τι θέση και κατάσταση είναι τα ελληνικά

bonds1

Σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα… έτσι μας βλέπουν και μας χαρακτηρίζουν οι υπόλοιποι λαοί. Μηδέν τα ομόλογά μας! Σκουπίδια! Ενας παγκόσμιος χάρτης που αποτυπώνει την τοξικότητα των ομολόγων ανά τον κόσμο, προκαλεί ανατριχίλα, καθώς δείχνει πώς διαμορφώνονται πλέον τα δεδομένα από την παγκόσμια κρίση.

Από την Ευρωζώνη «αντέχουν» Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία, όπως λένε τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Στη μέση ζώνη «κινδύνου» είναι η Ιταλία και η Ισπανία ενώ στα «κόκκινα» είναι Ελλάδα και Πορτογαλία τα ομόλογα των οποίων ανήκουν στην κατηγορία junks δηλαδή «σκουπίδια», όπως σημειώνει σχετικό άρθρο.
bonds708
Σύμφωνα με την ανάλυση του Marketwatch, τα δεδομένα που προκύπτουν είναι ανησυχητικά. Υποστηρίζει ότι την στρέβλωση στις αγορές, προκαλεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να δώσει μια τονωτική ένεση στην υποτονική οικονομία της Ευρώπης και η γοητεία του σχετικά ασφαλούς δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.
«Ορισμένες χώρες της ευρωζώνης προσφέρουν κατώτατες αποδόσεις και περίπου το ένα τέταρτο από αυτές, κατά τον τελευταίο έλεγχο, προσέφεραν αρνητικές αποδόσεις, Κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές πληρώνουν για το προνόμιο να δανείζουν χρήματα στις κυβερνήσεις. Αυτό έχει επηρεάσει τον παγκόσμιο χάρτη των κυβερνητικών αποδόσεις σε πρωτοφανείς τρόπους: Οδηγεί τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα και προκαλεί ανωμαλίες στην αγορά» υποστηρίζει το Marketwatch.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις