Μπαλτάκος: "Να ζητήσουν συγγνώμη από τη ΜΥΚ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ"


Image
Να ζητήσουν συγγνώμη από τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η άποψη του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm ο κ.Μπαλτάκος είπε ότι δεν τον ξένισαν τα συνθήματα των βατραχανθρώπων:
“Τα ίδια φωνάζουν εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει αλλάξει κάτι. Εκείνο το οποίο με ξένισε είναι ότι η κυρία Κατριβάνου ήταν η πρώτη η οποία αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και ξέχασε να ξαναδιαβάσει το βιβλίο του Λένιν με τίτλο «Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού». Ο Λένιν λέει με σαφήνεια από ποιους δρόμους μπορεί να περάσει ο ιμπεριαλισμός και ένας από αυτούς τους δρόμους φράσσεται από τους ΟΥΚ. Αυτή τη στιγμή, οι ΟΥΚ - κι απευθύνομαι στην κυρία Κατριβάνου εμμέσως βεβαίως - δεν εξυπηρετούν το παιχνίδι της αντίδρασης, εξυπηρετούν το δικό της παιχνίδι. Γιατί ο ιμπεριαλισμός χτυπάει την πόρτα του δικού της σπιτιού, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι, θα κατεδαφίσει την πόρτα. Πρέπει να έχουν φρόνημα, χρειάζεται σθένος. Το αμυντικό φρόνημα δεν φοβίζει κανέναν. Το επιθετικό φρόνημα καταγράφουν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι των πρεσβειών και έτσι φεύγουν τα τηλεγραφήματα, έτσι φεύγουν οι αναφορές. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε μια μέρα στη μονάδα, να καθίσουν από το πρωί ως το βράδυ, να κλαίνε με λυγμούς το βράδυ με αυτά πού θα έχουν δει, να έχουν γίνει άσπροι σαν το χαρτί Α4 και μετά να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά αυτά”.
Τι είπε για τη ΝΔ
και τη στάση της απέναντι στη διαπραγμάτευση
“Σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή και εν όψει των ημερών πού έρχονται, η Ν.Δ. να κόψει κάθε επιθετικότητα και κάθε κριτική απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αναφορά στο κεντρικό της θέμα που είναι η διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς. Απαιτείται εθνική ομοψυχία στη δεδομένη χρονική στιγμή και στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά μπορεί να έχουμε πάρα πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα.
Αν θέλει να κάνει την αντιπολίτευση που πρέπει να κάνει, να την κάνει στις πτέρυγες, αλλά όχι στο κέντρο. Πρέπει στο κέντρο η Νέα Δημοκρατία τώρα να ακολουθήσει πολιτική συναίνεσης, συγκατάβασης και σιωπής και είναι πάρα πολύ πιθανό η Ν.Δ., αν η χώρα πάει στα βράχια, να πάει και η Ν.Δ. στα βράχια. Όχι επιθετικότητα τώρα απέναντι στη διαπραγματευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. δεν ηττήθηκε επειδή χάσαμε το κέντρο κι αυτές είναι - μην τις χαρακτηρίσω - θεωρίες… Χάσαμε τις εκλογές επειδή ήμασταν πολύ μνημονιακοί. Χάσαμε την ψυχή μας εξαιτίας του μνημονίου και χάσαμε τις εκλογές”.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Ν.Δ. και το σχετικό αίτημα από στελέχη που στήριξαν το Μνημόνιο

Όχι βέβαια, διότι αυτό είναι σόφισμα. Επειδή δεν μπορούν να πουν ότι χάσαμε εξαιτίας του μνημονίου, επειδή οι ίδιοι ήταν πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά, βρίσκουν το σόφισμα ότι ο Σαμαράς πήγε το κόμμα δεξιά. Που το πήγε δεξιά; Εγώ δεξιός είμαι, αλλά δεν το είδα αυτό. Ποια δεξιά στροφή έκανε ο Σαμαράς; Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ για να μείνει στην κυβέρνηση. Αναφέρομαι σε όλους και στην κυρία Μπακογιάννη. Όλους εκείνους, οι οποίοι λένε «χάσαμε το κέντρο». Και στον κ. Δένδια. Ενώ διστάζουν να πουν την αλήθεια, λένε «χάσαμε το κέντρο», ενώ θέλουν να πουν ότι χάσαμε λόγω του μνημονίου. Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους ψήφισαν επειδή ο Σαμαράς πήγε το κόμμα δεξιά. Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ
, γιατί κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, λόγω του μνημονίου.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις