ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ ΣτΕ. ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ste-sumboulio-tis-epikrateias-ktirio

Με τη βούλα του ΣτΕ και οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων) καθώς το Ε Τμήμα τις έκρινε συνταγματικές και νόμιμες.

Με σειρά αποφάσεών του (1031-1035/2015)το δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Επεσήμαναν, επίσης, ότι οι επίμαχες περικοπές «δεν αντίκειται στα άρθρα 22 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, ούτε στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 22 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας».
Ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Σακελλαρίου κατέγραψε ισχυρή μειοψηφία υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, κ.λπ.
Με τις αποφάσεις του το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές που είχαν υποβάλλει 1) Πανελλήνια Ομοπσονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, 2) Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου, 3) Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Ανάπτυξης, 4) Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, 5) Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και 6) μεγάλος αριθμός συνταξιούχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις