Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ – ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ, ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ KAI ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ “ΜΑΚΕLEIO.GR”)

p0


Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο, μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, 40 περίπου άτομα – από τα περίπου 600 που συμμετείχαν στη συγκέντρωση – έβαλαν φωτιά σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ.
Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρήθηκαν για τις φυλακές τύπου Γ’, ενώ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας των φυλακών
Τρεις προσαγωγές στα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο (φωτό&βίντεο “Makeleio.gr”)

Ενημέρωση 15:48
Οι νεαροί που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έχουν μπει μέσα στο Πολυτεχνείο,(γύρω στα 40 άτομα)  το οποίο έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές έχουν πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη, όπου διεξάγεται ο γνωστός κλεφτοπόλεμος με τους αστυνομικούς.
7
p3P6
p1p2
Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, με αίτημα να καταργηθούν οι φυλακές τύπου Γ.
 Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σύμφωνα με πληφοφορίες, οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος, έριξαν πέτρες στην τζαμαρία μια τράπεζας και έγραψαν συνθήματα σε κτήρια.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Eπεισόδια αυτή την ώρα στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο από ομάδα νεαρών.
Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας αντιεξουσιαστές, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια. Μια μικρή ομάδα μετά το τέλος της πορείας έγραψε συνθήματα σε τοίχους, πέταξε μπογιές στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και έσπασε ΑΤΜ τράπεζας.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία, περίπου 700 άτομα, διαμαρτυρήθηκαν για τις φυλακές τύπου Γ΄, για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού καθώς και για τους απεργούς πείνας στις φυλακές.Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας από αντιεξουσιαστές – Μικροεπεισόδια και ζημιές (φωτό&βιντεο “Makeleio.gr”)

Δεν υπάρχουν σχόλια: