Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

BBC: “ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ η Μέρκελ με την Ελλάδα!! Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως…”

merkel

Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Μόσχα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το -ήδη γεμάτο-ποτήρι της ΟΡΓΗΣ…
Εντελώς εξοργισμένη με την Ελλάδα εμφανίζεται η Άνκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα είπε Γερμανός ευρωβουλευτής που βρίσκεται πολύ κοντά της, στο BBC, καθώς δεν της έχουν απομείνει πλέον πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.
Το άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και κάνει λόγο για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως αυτό για τους τζιχαντιστές που θα φτάσουν ως το Βερολίνο και ζητώντας τις αποζημιώσεις. Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι, σύμφωνα με το BBC, το τρίτο χαρτί του.
Σύμφωνα με το άρθρο υπάρχουν δύο δεδομένα, εκτός από την διάθεση των περισσοτέρων χωρών να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη-εν μέρει και λόγω Ρωσίας. Το ότι η ευρωζώνη δεν έχει διατάξεις που να προβλέπουν την πιθανότητα εξόδου μιας χώρας και το ότι κανένας δεν ξέρει αν τελικά η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ.
«Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ο Τσίπρας φαινόταν τόσο σίγουρος δίπλα στον Πούτιν και έκανε δημόσια επίθεση στην ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία», σημειώνεται στο άρθρο και επισημαίνεται ότι πλέον το στοίχημα είναι η Ευρώπη να μπορέσει να βρει μια συμβιβαστική λύση γιατί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, «ο Τσίπρας θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως ο ηγέτης που τόλμησε να τα βάλει με τα μεγάλα αγόρια των Βρυξελλών, σε μια προσπάθεια να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει την τιμή της χώρας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: