Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

BINTEO:H IΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ HATRA ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Caθγσηθοσηαηασηηασιηασι'π
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ….ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΗΡΘΑΝ
H ISIL ανάρτησε βίντεο που παρουσιάζει τις πρωτοφανείς πράξεις βαραβαρότητας μελών του Ισλαμικού Κράτους καθώς καταστρέφουν έναν αρχαιολογικό χώρο ύψιστης αξίας που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς στην αρχαία πόλη του Ιράκ Hatra.H ισλαμιστική σκαπάνη καταστρέφει αρχαία σπάνιας υψηλής αισθητικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Οι εκόνες αυτές ανέβηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε λογαριασμό προπαγάνδας της οργάνωσης και εμφανίζουν μέλη της ουαχαμπίτικης οργάνωσης να καταστρέφουν αρχαία τείχη και τον διάκοσμό τους με βαριοπούλες.Πυροβολού κατά αγαλμάτων στην αραχαία πόλη Hatra στην επαρχία της Νινευή στο Ιράκ.  Capγθηθοάηόθηιηιαηι'πιπ
Με βαριοπούλες και αξίνες επιδίδονται στην καταστροφή των μνημείων.Στρέφουν τα Kalachnikov κατά των αρχαιλογικών θησαυρών που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς υπό την θεωρητική προστασία της (UNESCO).
Η επίθεση έγινε τον τελευταίο μήνα αλλά τώρα ανεβάζουν το υλικό πιστοποίησης της καταστροφής. Στο βίντεο στην αραβική γίνονται διακηρύξεις από μέλη της οργάνωσης ότι καταστρέφουν τα αρχαία γιατί λατρεύτηκαν σε θέση Θεού.(presstv 4/4/15)
Με αξίνες και βαριοπούλες κατεδαφίζουν τα αγάλματα,πυροβολούν με K-47s   και τα συντρίβουν…..
CaptιηθΑΙ'ΞΙΞ'
Η Hatra πόλη περιτειχισμένη επί της επιρροής της κατά την εποχή που ανήκει στους Πάρθους και γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα του αραβικού βασιλείου.Τα φημισμένα τείχη της που καταστρέφουν οι τζιχαντιστές έσωσαν την πόλη από την κατάκτηση των Ρωμαίων 2 φορές το 116 και το 198. Τα ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν ναούς όπου η ελληνική και ρωμαική αρχιτεκτονική συνδυάζονται με στοιχεία ανατολίτικων στοιχείων.Εδώ αναδεικνύεται η επιρροή στην οποία υπόκειται ο ασσυριοβαβυλωνιακός πολιτισμός από τους έλληνες,πάρθους,ρωμαίους και άραβες.Caθγθήθήθαηηι''ιξ
Η πόλη πρωτοστελεχώνεται τον 3ο αι.π.Χ και θεμελιώνεται από τους  νομάδες της φυλής Khorasan,την αυτοκρατορία των πάρθων της δυναστείας των  arsacide (247π.Χ.-226π.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: