Οι αμερικανικές πολυεθνικές θα κατακτήσουν την ΕΕ μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ


Οι Ευρωπαίοι πολίτες ενάντια  στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και ΗΠΑ Έχουμε τονίσει από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr ότι...
TTIP ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ενάντια  στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και ΗΠΑ
Έχουμε τονίσει από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr ότι η σχεδιαζόμενη οικονομική  «ένωση» της ευρωπαϊκής Ηπείρου με τις ΗΠΑ , αποτελεί το κινητήριο μοχλό των εξελίξεων και της συνεχιζόμενης κρίσης στην ευρωζώνη μαζί με τα εν γένει προβλήματα της ΕΕ.   Στην ουσία θα έχουμε μία «άλωση» της ΕΕ από τους αμερικανικούς  κολοσσούς που θα ρημάξουν οικονομικά  την Ευρώπη.  
Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ πρόκειται να βγουν και να διαμαρτυρηθούν σήμερα, 18 Απριλίου, ενάντια στα σχέδια της  υπογραφής της περιβόητης  συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και  ΕΕ (διατλαντικές συναλλαγές και επενδύσεις εταιρικής σχέσης, ΤΤΙΡ),αναφέρει ο διεθνής  τύπος. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων  ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σήμερα  Σάββατο,  σε Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη, τη Φρανκφούρτη και τη Ζυρίχη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Regnum.
Η συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μία συμφωνία η οποία  εξαλείφει  τους κανονιστικούς  φραγμούς των επιχειρήσεων  μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Συνεπώς, οι απαιτήσεις για τις εταιρείες και στους δύο οικονομικούς χώρους θα είναι σχετικά οι ίδιες  . Βασικά η συμφωνία ΤΤΙΡ απαιτεί την μείωση των ευρωπαϊκών  τιμολογίων στο επίπεδο των ΗΠΑ.
Πολίτες από τις κορυφαίες χώρες της ΕΕ ανησυχούν σχετικά με την επικείμενη υιοθέτηση της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Στη Βρετανία, σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους 54% των ατόμων είναι κατά της υπογραφής μιας συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Λονδίνο μάλιστα  έχουν γίνει πάνω από 600 διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την υπογραφή  της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι το πραγματικό και πλήρες άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς θα φέρει στην ευρωπαϊκή ήπειρο , αμερικανικές  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , οι οποίες θα  μπορούν  να καταστρέψουν το βρετανικό σύστημα υγείας, το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη.
Η συμφωνία ΤΤΙΡ  υλοποιείται μετά από πιέσεις από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες εδώ και καιρό αγωνίζονται για τον έλεγχο και την μείωση της αποδυνάμωσης των μέτρων ελέγχου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη Γερμανία, η Ένωση Atass  Deutschland, η οποία συντονίζει τις διαδηλώσεις στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι στην διαμαρτυρία ενάντια στην συμφωνία  ΤΤΙΡ θα πραγματοποιηθεί σε πάνω από 200 γερμανικές πόλεις. Πολλές διαδηλώσεις προγραμματίζονται  και στην Ισπανία.
Στην ιστοσελίδα του ένας από τους διοργανωτές της πλατφόρμας δράσης «Αριθ. ΤΤΙΡ» έχει ήδη συλλέξει 1,6 εκατομμύρια υπογραφές ζητώντας την ΕΕ να απόσχει από περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπογραφή της συμφωνίας  ΤΤΙΡ.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentpaostagma.gr, όπως και στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, δεν «ακούνε» τους πολίτες τους. Οι κυβερνήσεις  της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας είναι υπέρ της πρόωρης υπογραφής και της επικύρωσης της  συμφωνίας ΤΤΙΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές πηγές η συμφωνία αυτή θα είναι το ΤΕΛΟΣ της Ευρώπης , και η κατάκτηση της από τις πολυεθνικές πέρα του Ατλαντικού. Οι πολιτικές ηγεσίες στην γηραιά  ήπειρο απλά είναι ανίκανες να κατανοήσουν το οτιδήποτε , είτε λόγω πεποιθήσεως είτε λόγω ιδεολογίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις