Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

kanalia-mme

Αποφασισμένη να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο… εμφανίζεται η κυβέρνηση, αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σημειώνει πως μετά τις ανακοινώσεις για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ (λειτουργούν επί μια 25ετία με προσωρινές άδειες που παρατείνονται), ζητά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων (2% επί του τζίρου τους) για τα έτη που δεν το έχουν πράξει, δηλαδή για τα 2011, 2012, 2013 και 2014.
Το συνολικό οφειλόμενο ποσό φτάνει τα 24 εκατ. ευρώ και είναι άμεσα απαιτητό.
Σύμφωνα πηγές, ΑΝΤ1 και MEGA οφείλουν τα περισσότερα χρήματα, αφού θα πρέπει καθένα να καταβάλει 7.000.000 ευρώ. Από 4.000.000 ευρώ χρωστάνε για τη χρήση των συχνοτήτων τόσο ο ALPHA όσο και το STAR, ενώ άλλα 2.000.000 οφείλει και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε έγγραφο – απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ., Νίκο Νικολόπουλο που ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών media, αναφέρει ότι ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος όλες τις δανειακές συμβάσεις που έχουν χορηγηθεί στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε έλεγχο όλων αυτών των συμβάσεων, κάτι που, όπως εξηγεί, θα γίνει και για άλλες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: