Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Αγριεύει το θέμα με τους Αλβανούς στα Σκόπια… Προειδοποιητικές βολές


Αγριεύει το θέμα με τους Αλβανούς στα Σκόπια… Προειδοποιητικές βολές
Δυσμενή τροπή λαμβάνει σταδιακά η κρίση στην ΠΓΔΜ στο πραγματικά «καυτό» θέμα που εμπλέκει ευθέως τη βιωσιμότητα του κράτους, αυτό της σχέσεως μεταξύ Σλάβων και Αλβανών. Ο αλβανικής καταγωγής υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Άρμπεν Λαμπένιστα, μέλος του αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ανήγγειλε ότι παραιτείται από το αξίωμα και από το ίδιο το κόμμα…
Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η επιλογή του να παραιτηθεί, αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται το DUI απέναντι στην πολιτική κρίση στη χώρα και για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την ΠΓΔΜ.
Ο Λαμπένιστα, στην ανάρτηση του, κατηγορεί την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι διάκειται εχθρικά απέναντι στους Αλβανούς της χώρας. Ανέλαβε υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, τον Απρίλιο του 2014, γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας τη Δευτέρα.
Γίνεται έτσι ο πρώτος κυβερνητικός παράγοντας που παραιτείται από τότε που ξέσπασε η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ, η οποία κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που γνωστοποιεί το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), ορισμένοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, φέρονται να εκφράζονται ιδιαίτερα απαξιωτικά και με προσβλητικό τρόπο για τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας.
«Εγώ δεν μπορώ να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι και να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους» ανέφερε ο Άρμπεν Λαμπένιστα.

mignatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: