«Πολιορκούνται » τα  σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία από τους χιλιάδες πρόσφυγες που εξάγουν οι Τούρκοι στην Ευρώπη και  τα Βαλκάνια κινδυνεύουν με αλλοίωση του πληθυσμού τους από την εισβολή των  μουσουλμάνων προσφύγων . Το σχέδιο ικανοποιεί την Άγκυρα σε υπερθετικό βαθμό, στρώνοντας τον δρόμο για την άλωση της περιοχής αυτής.

Ο Βούλγαρος υπουργός Dimiter Kouyoumdjiev έδωσε εντολή και από σήμερα Δευτέρα να ξεκινήσει με την  συμμετοχή του βουλγαρικού στρατού στις  παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας με την Τουρκία στο  Elhovo, η επιχείρηση της υλικοτεχνικής υποστήριξης των χιλιάδων μεταναστών,  αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων bta.bg.
Ο Kouyoumdjiev δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η υλικοτεχνική υποστήριξη θα  πραγματοποιείται από 83 μέλη της υπηρεσίας με 34 οχήματα. Σκοπός, είναι η κατανομή  των αρμοδιοτήτων μεταξύ των πέντε γραφείων της αστυνομίας κατά μήκος των νότιων  συνόρων της Βουλγαρίας.
Τα μέλη της υπηρεσίας θα μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες , με την βοήθεια του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών και της φύλαξης των συνόρων, καθώς και των υπόλοιπων φορέων . Επίσης, θα  διατηρηθεί ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η συντήρηση της περίφραξης κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων, εξήγησε και ο Υφυπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας .
Ο Βουλγαρικός Στρατός θα αυξήσει τη συμμετοχή του στην περίπτωση αυτή, ενώ η μεταναστευτική πίεση κλιμακώνεται, πρόσθεσε.
«Οι έξι πρώτοι μήνες της επιχείρησης θα κοστίσουν στο βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας   2.128.360 λέβα. Περίπου 180.000 λέβα έχουν ήδη δαπανηθεί για την προετοιμασία του όλου προγράμματος» , δήλωσε ο Kouyoumdjiev .
Ο Βούλγαρος υφυπουργός Εσωτερικών Filip Gounev είπε ότι περίπου 5.000  παράνομοι  μετανάστες  κρατούνται από τις αρχές της χώρας του από τον Ιανουάριο  του 2015.
Μέρος από αυτούς που προσπαθούν να μείνουν στην Βουλγαρία και άλλοι να φύγουν για την Ευρώπη , ενώ  μερικοί από αυτούς συνελήφθησαν στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης άλλοι 16.000 παράνομοι  μετανάστες δεν είχαν τη δυνατότητα να διασχίσουν τα σύνορα φέτος, σε σύγκριση με  τους 32.000 πρόσφυγες το  2014. Ο Βούλγαρος υπουργός τόνισε ότι το 2015 η μεταναστευτική πίεση είναι κατά πολύ υψηλότερη κατά μήκος του  συνόλου  των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, με το που έφτιαξε ο καιρός οι χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν  ως βάση τους τα παράλια της Τουρκίας και της Λιβύης « όρμηξαν» στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη που αντιδρά αμήχανα , σπασμωδικά και προπάντων με μεγάλη αργοπορία . Δεν αντέχει η χώρα  μας ούτε τα Βαλκάνια τους χιλιάδες δυστυχισμένους πρόσφυγες  , αλλά ούτε και τους ισλαμιστές αντάρτες που πιθανόν εισέρχονται από τα θαλάσσια σύνορα μας, μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες . Οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν με ημίμετρα την μεγαλύτερη εισβολή στην Ευρώπη από την εποχή της  εισβολής των Αράβων.