Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Πέπε Γκρίλο: «Η ΕΕ είναι άχρηστη αλλιώς δεν θα ήταν η Ελλάδα σε αυτή την θέση»


GRILO
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι απολύτως άχρηστη και,…. αν ήταν πραγματικά μια ένωση ή κοινότητα κρατών, η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν  σε μια τέτοια κατάσταση όπως είναι τώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Beppe Grillo, ο Ιταλός  ηγέτης της αντιπολίτευσης και του «Κινήματος 5 Αστέρων», αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.ru.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο , «η κατάρρευση της ΕΕ έχει ήδη λάβει χώρα». «Άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν εύκολα να βοηθήσουν την Ελλάδα, χωρίς πολλή προσπάθεια, αλλά η ΕΕ καταρρέει . Τελικά δεν  είναι ούτε μια ένωση ούτε μια κοινότητα  εθνών»,  είπε ο ίδιος.
Ο ηγέτης του «Κινήματος 5 Αστέρων» υποστηρίζει την ιδέα μιας κοινής Ευρώπης, αλλά είναι σε αντίθεση με το ενιαίο νόμισμα. «Οι διαφορές μας θα μας βοηθήσουν στο να επικοινωνούμε καλύτερα  και να βρίσκουμε κοινό έδαφος, <…> Οι διαφορές εμπλουτίζουν τον πολιτισμό μας, αλλά το κοινό νόμισμα .. είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα»,  είπε, προσθέτοντας ότι η Ιταλία ετοιμάζει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αποχώρηση της από την ευρωζώνη.!!!!
Τα μέτρα λιτότητας που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες, τα περιγράφει ο Γκρίλο ως «κύτταρο της καταστροφής » ή «παγίδα» μέσα στην οποία μπλοκάρονται όλες οι πολιτικές διαδικασίες, ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ιταλία. Η εφαρμογή τους οδηγεί σε δραστική μείωση των θέσεων εργασίας,  και ορισμένα τμήματα του πληθυσμού,  χάνουν τις δουλειές τους λόγω  αυτών των μέτρων σε συνάρτηση της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της ρομποτικής. «Είμαστε σε φάση τρομακτικών αλλαγών τις οποίες οι  ηγέτες μας δεν είναι σε θέση να δουν στον  ορίζοντα»,  δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός.
PEPE
Η μείωση των θέσεων στην  αγορά εργασίας και η απειλή των περικοπών  και των μισθών, οδηγούν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερα, και ότι αυτή η κατάσταση  γίνεται ακόμα πιο χειρότερη. Ως διέξοδο η Ιταλία ενθαρρύνει την ανάπτυξη  των εξαγωγών. «Αλλά αν θέλουμε να αναπτύξουμε τον εξαγωγικό τομέα ,  η εγχώρια αγορά θα διέλθει και αυτή   μια κρίση»,είπε ο Γκρίλο .
Σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη  πολιτική, οι Ευρωπαίοι ζουν σε έναν «ανάποδο κόσμο». Για αυτό φταίει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί μια  κατάσταση  χρέους το οποίο  κατέχουν οι ξένες τράπεζες. Ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας βρίσκεται  στα χέρια των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. «Προσπαθούν να ανακτήσουν τα χρήματά τους μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δίνει χρήματα στις τράπεζες μας, έτσι ώστε να μπορούν πάρουν  τα χρήματα τους οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει», είπε ο Γκρίλο.
Σύμφωνα με ανάλυση  στο pentapostagma.gr,ο Ιταλός πολιτικός δεν είναι ο μόνος ο οποίος «διείδε» ότι το δράμα της Ελλάδος και η οικονομική στενότητα της Ιταλίας , αλλά και  άλλων χωρών αφορά αποκλειστικά τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες. Στο τέλος θα καταρρεύσει και το Ευρώ, ένα νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε σε «περιορισμένο αριθμό εκδόσεων τραπεζογραμματίων », για να στηρίξουν κάποιοι την ένωση ΗΠΑ και ΕΕ, η οποία θα λάβει χώρα λίαν συντόμως. Η δημιουργία υπερκρατών όπως η ΕΕ, η Βόρεια Αμερική , οι Brics, κά , αντικατοπτρίζουν τον νέο κόσμο που «δημιουργείται» εδώ και πολλά χρόνια. Τα σχέδια για την εξαφάνιση των εθνών κρατών είναι γνωστά, σε αυτή ακριβώς την φάση ευρισκόμαστε και στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: