ΤΩΡΑ: Η Είσοδος του Ρουπακιά με ισχυρή αστυνομική δύναμη – Σε πλήρη αμηχανία ο Στάθης Μπούκουρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής (φωτο & βίντεο – makeleio.gr)

IMG_2082

Στην δικαστική αίθουσα μεταφέρθηκε με ισχυρή… αστυνομική δύναμη ο Ρουπακιάς. Δείτε φώτο και βίντεο απ’ την κάμερα του makeleio.gr:

IMG_2082

Νωριτερα: Σε πλήρη αμηχανία ο Στάθης Μπούκουρας, λίγο πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης. Δείτε τον να ξύνει το κεφάλι και τη μύτη μέσα στην δικαστική αίθουσα.


Προηγούμενη ενημέρωση: Στο δικαστήριο προσήλθε πριν λίγο η μητέρα του Παύλου Φύσσα…

20150420_081353(1)
Λίγα λεπτά πριν τις οκτώ έφτασαν στο δικαστήριο οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα. Δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Μαραγκός, μίλησε στους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι αναμένει και ενστάσεις και εντάσεις στη δίκη, χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο και υπογράμμισε πως η εντολή που που έχει από την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του Π. Φύσσα
“Ξεκινάει η δίκη μετά από 19 μήνες, ελπίζουμε να προχωρήσει, αν και θα υπάρξουν εμπόδια, δικονομικά τα οποία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς, θα υπάρξουν εμπόδια παραστάσεων, τα οποία πάλι δεν μπορεί να τα εμποδίσει κανείς, εκείνο το οποίο σας λέμε είναι ότι επιθυμία μας και προσπάθειά μας είναι να γίνει.
Ενώ υπήρξαν άλλοι χώροι, ήρθαμε εδώ όπου ο χώρος είναι ακατάλληλος. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημοσιότητα της δίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν 50 καθίσματα ακροατηρίου, δεν είναι δυνατό, ενώ υπάρχουν 70 κατηγορούμενοι.
Διακοπή της δίκης είναι στα αναμενόμενα.
Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμένει τη δικαίωση της και την αλήθεια. Η εντολή που έχουμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όποιοι ευθύνονται να πληρώσουν.”
  Προηγούμενη ενημερωση:Στις 9:οο  ξεκινά σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συνολικά  69 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων είναι ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
PICT_20150420_074940
Ανάμεσα στις υποθέσεις που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής και θα αναβιώσουν στο δικαστήριο είναι οι δολοφονίες  του Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού Shahzad Luqman, οι αιματηρές επιθέσεις σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ και κατά Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, ο τραυματισμός του μαθητή της Β΄Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο και οι επιθέσεις στα κοινωνικά στέκια «Αντίπνοια» και «Συνεργείο».
PICT_20150420_075136
Δίκη με διαδηλώσεις 
Ωστόσο αυτή η πρωτοφανής  για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, και όχι μόνο, δίκη, ξεκινά εν μέσω πολλών αντιδράσεων, κυρίως για το χώρο που επελέγει να διεξαχθεί.
PICT_20150420_081033
Η  αίθουσα  κρίνεται από τους περισσότερους ανεπαρκής σε υποδομή για να στεγάσει τον μεγάλο αριθμό των παραγόντων καθώς στους 69 κατηγορούμενους  θα πρέπει να προστεθούν οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής που θα ξεπεράσουν τους 100, οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης που συνολικά εκτιμάται ότι θα υπερβούν  τους 200, οι  δεκάδες δημοσιογράφοι των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ αλλά και το κοινό που θα θελήσει να παρακολουθήσει τη διαδικασία.
PICT_20150420_075228
Επιπλέον, οι κάτοικοι του Κορυδαλλού και όμορων δήμων, η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, Υπουργοί της Κυβέρνησης και βουλευτές, κυρίως της Β’ Πειραιά,  αντιδρούν έντονα καθώς μια ανάσα από  το δικαστήριο βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα όπου τα παιδιά εν μέσω έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας θα δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Θεωρούν  επίσης  πως  η δολοφονία του άτυχου μουσικού καθώς και οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες  που έγιναν  πολύ κοντά στον τόπο διεξαγωγής της δίκης, θα πυροδοτήσουν επιπλέον εντάσεις.
PICT_20150420_074918
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης που με παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής στην αίθουσα της δίκης  προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χωροταξικό πρόβλημα, πετάει το «μπαλάκι» στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ως την μόνη πλέον που μπορεί να αποφασίσει την αλλαγή του χώρου.
PICT_20150420_080856
Την ίδια ώρα ωστόσο η διοίκηση του Εφετείου  Αθηνών που όρισε τον Κορυδαλλό ως τόπο  διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η δίκη δεν μπορεί  να μεταφερθεί στη μόνη αίθουσα που κατά τους περισσότερους πληρεί τις προυποθέσεις: την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών. Η βασική  δικαιολογία που προβάλλει είναι πως η δίκη της Χρυσής Αυγής θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του Εφετείου…
PICT_20150420_080941

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις