Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Μέλος του Ποταμιού ενισχύει την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής! #ToPotami


Κίμων Χατζημπίρος
Κίμων Χατζημπίρος

Ο εικονιζόμενος καθηγητής της Παντείου, Κίμωνας Χατζημπίρος με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει πολύτιμη ανάσα στους κατηγορουμένους – μέλη της Χρυσής Αυγής.


Ήδη συνήγοροι δύο μελών εξ αυτών που κατηγορούνται για απλή συνέργεια έσπευσαν να συμπεριλάβουν το εν λόγω άρθρο στην υπερασπιστική τους γραμμή, το οποίο μάλιστα κατά διαβολική σύμπτωση δημοσιεύθηκε σε μία αριστερή εφημεριδα, την ημέρα έναρξης της πολύκροτης δίκης!

Το αρθρο του καθηγητή – μέλους του Ποταμιού χαρακτηρίζει «απολύτως ακίνδυνη» την Χρυσή Αυγή για την κοινωνία, δεν αναφέρει ουτε μία εγκληματική ενέργεια που να εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα οτι οι πραγματικός κίνδυνος ειναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Όχι μακροπρόθεσμα, αλλά μεσοπρόθεσμα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, χρησιμοποιώντας μάλιστα κάποιες προσεγγίσεις που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έντυπα της οργάνωσης.

Να σημειώσουμε ότι δεν ειναι η πρώτη φορά που στέλεχος του Ποταμιού υιοθετεί την ρητορική της Χρυσής Αυγής.

Στο παρελθόν στελέχη του έχουν εκφραστεί υπέρ των πραξικοπημάτων, κατά των εργατικών διεκδικήσεων, ακόμα και αναθεωρητικά σε σχέση με τα εγκλήματα των ναζί!

Ίσως αυτοί που χαρακτήριζαν το Ποτάμι ως την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που τόσο επιθυμούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, θα πρέπει και αυτοί να αναθεωρήσουν.

Μάλλον ως δεξιά συνιστώσα της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Α. Νοταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: