ΧΑΜΟΣ σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ! Η Κωνσταντοπούλου ΕΚΡΑΞΕ για τα καλά τον Δραγασάκη! – “Ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις μας” – Θα τους χορέψει όλους στο ΤΑΨΙ! Δεν καταλαβαίνει τίποτα…

zoi708_9


Tα άκουσε για τα καλά από την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος είχε πάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της ΚΟ για να ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις σε σχέση με τους εταίρους και την πορεία των διαβουλεύσεων.

Η κα Κωνσταντοπούλου κυριολεκτικά έστησε στη γωνία τον κ. Δραγασάκη και καταφέρθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των διαπραγματεύσεων, ενώ και εκείνη, αλλά και άλλα στελέχη  έκραξαν την ομάδα διαπραγμάτευσης, χωρίς να αναφερθούν σε ονόματα.
 Ζωή: Αθετούμε τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία και αθέτηση των δεσμεύσεων της ΔΕΘ.
Και δεν ήταν η μόνη. Και άλλα στελέχη του οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας, κυρίως προερχόμενα από το Αριστερό Ρεύμα, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. εξέφρασαν τη δυσφορία τους για πτυχές της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης. Κριτική στάση φέρεται να άσκησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κυρίως για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητρόπουλος και το πρωί, στη Βουλή είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.
Προειδοποιήσεις και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση επιβεβαιώνει ουσιαστικά και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση και τις πολιτικές εξελίξεις. Στην ανακοίνωση αυτή, γίνονται έμμεσες προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση για τις προεκλογικές «κόκκινες γραμμές» ενώ κατηγορούνται οι δανειστές για τις απαιτήσεις που εγείρουν: «Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» ξεκαθαρίσει το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις».
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.
Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην
Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς
και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.
Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη. Θα νικήσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις