Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κώστας Σημίτης, η Βάσω Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτός ο χώρος ήταν όμως η αίθουσα δικαστηρίου.
Όλοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα πριν καν ανέβει το δικαστήριο στην έδρα και οι διάλογοι του Άκη με τους πρώην συντρόφους του.
Αφού αντάλλαξε μια τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα, όταν αυτός μεταφέρθηκε στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη: «Γεια σου πρόεδρε» και έτεινε το χέρι του. «Γεια σου Άκη» απάντησε ο κ.Σημίτης.
Στον κ.Βενιζέλο, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε λέγοντάς του: «γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο ήταν απών ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ παρών ήταν και το τότε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, Σωκράτης Κοσμίδης.
Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.
Ωστόσο, η παρουσία των βαριών ονομάτων της πολιτικής ήταν απλά και μόνο παρουσία αφού ανανεώθηκε για άλλες ημερομηνίες, μέσα στον Μάϊο.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στους τότε υπουργούς της κυβέρνησής του, Βαγγέλη Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου, που ήταν παρόντες από το πρωί, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και έτσι πρέπει να δοθεί μετάθεση στις καταθέσεις τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (1)