ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα χτυπήσουμε τον ισλαμοφασισμό και στα Βαλκάνια


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στην συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της κοινής συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ήταν ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας.
Αυτό το οποίο είδαμε για πρώτη φορά, πριν από αρκετό καιρό, οι Έλληνες – και αντιμετωπίστηκε από ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης με κακή πρόθεση – ότι δηλαδή ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες – που υπάρχουν πάρα πολλοί, οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες – μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται και τρομοκράτες προς την Ευρώπη και μέσω της Ελλάδας.
Το θέμα αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να παρθούν μέτρα. Αυτό σήμερα το παραδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Από εδώ και πέρα λοιπόν, προχωρώντας σε μία πολιτική που χαράσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση-σε πρώτη φάση για τα βόρεια σύνορα της Αφρικής, δηλαδή τα νότια θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης-για τις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.
Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως οφείλουμε, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και παράλληλα, για την αποτροπή της εισόδου στοιχείων τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η αναγνώριση πλέον, ότι υπάρχει κίνηση τέτοιων ομάδων στα Βαλκάνια. Και εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν στα Βαλκάνια τέτοιου είδους ομάδες, όπως είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις προβοκάτσιες τις οποίες βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αναπτύσσονται στην περιοχή των Βαλκανίων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις