Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον εισαγγελέα οδηγούνται Τσιρώνης και Χριστοδούλου


Πολλές απορίες για τους «απρόσεχτους» κακοποιούς που μέχρι πρόσφατα ήταν «φαντάσματα» για τις αρχές, ενώ η εξέταση των όπλων ίσως δώσει...
lhstes

Πολλές απορίες για τους «απρόσεχτους» κακοποιούς που μέχρι πρόσφατα ήταν «φαντάσματα» για τις αρχές, ενώ η εξέταση των όπλων ίσως δώσει στοιχεία και για τη δολοφονία του Μάκη Γκαλιμάνη.

Στα ευρήματα από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια των όπλων και των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου ρίχνουν τώρα το βάρος τους οι διωκτικές αρχές που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δράσης του Σπύρου Χριστοδούλου και του Γρηγόρη Τσιρώνη.
Καθώς, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, επιβεβαιώνονται οι υπόνοιες των υπόγειων διαδρομών ανάμεσα σε ποινικούς και ατόμων που κινούνται στον χώρο του αντάρτικου πόλης, πλέον αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις είτε για τη δράση εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας, είτε για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων «δείχνοντας» περισσότερο στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.
Τα τρία αυτοκίνητα, το φορτηγό Nissan Navara – το οποίο ήταν και αυτό που «πρόδωσε» τους τρεις ληστές – το VW PASSAT και η Jaguar μπορεί να μην έχουν «απασχολήσει» τις αρχές δεν αποκλείεται όμως να δώσουν στοιχεία στους αστυνομικούς για να βρεθούν πιο κοντά σε συνεργάτες των τριών ληστών που εντοπίστηκαν στη Νέα Αγχίαλο.
Στο μικροσκόπιο μπαίνει σε πρώτη φάση η υπόθεση της δολοφονίας του σοφρωνιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού στη Στυλίδα καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σπύρου Δραβίλλα.
Οι τρεις ληστές είχαν νοικιάσει τη μεζονέτα από μεσίτη και όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής κυκλοφορούσαν αλλά πάντα μεταμφιεσμένοι. Οι ίδιοι μάρτυρες λένε ότι το τελευταίο δίμηνο η κινητικότητα στη μεζονέτα ήταν αυξημένη χωρίς, όμως, να μπορούν να μιλήσουν για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι διάλογοι πριν τη σύλληψη
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών ληστών ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την Παρασκευή ότι σχεδιάζουν νέο χτύπημα σε τράπεζα στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας μολονότι ανάμεσά τους δεν είχε εντοπιστεί ο ακόμα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.
Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ που είχαν μεταβεί στην Αθήνα περικύκλωσαν τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου αλλά πριν προλάβουν να επέμβουν άκουσαν μια ριπή μέσα από το σπίτι και αμέσως μετά είδαν τον Γρηγόρη Τσιρώνη να βγαίνει στο μπαλκόνι με ένα καλάσνικοφ και να ζητά διαβεβαιώσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί. Όταν τα επόμενα λεπτά βγήκαν χωρίς όπλα από τη μεζονέτα ο μεν Χριστοδούλου είπε στους αστυνομικούς ότι «έγινε κάτι που φοβόμουνα καιρό», ο δε Τσιρώνης αρχικά είπε ότι «είμαι ο Σπύρος Δραβίλας», μετά ότι «είμαι ο Γιώργος» και μετά ο «κανένας» υποστηρίζοντας – όταν τελικά αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του – ότι το έκανε γιατί είχε υποστεί σοκ από την αυτοκτονία Δραβίλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις