Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ! ΕΙΝΑΙ Κ@Λ@Σ ΚΑΙ ΒΡ@ΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΧΟΥΝΕΡΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ…! ΑΝΤΕ ΣΕΙΡΑ Ο ΓΑΠ ΜΕΤΑ…

30FILOSFAP1


ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΔΕΝ ΧΩΝΕΨΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
Πρόκειται για τον επιχειρηματία και  σύμβουλο επενδύσεων Θεόδωρο Μαργέλλο.

30FILOS GAP
Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε  ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Ελληνα Θεόδωρου Μαργέλλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων που είχε χρηματίσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS.Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε ότι «η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της. Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων». Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του “καταδικάζει” αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις».
Διαχρονικός φίλος
Ο κύριος Θόδωρος Μαργέλος είναι στενός, διαχρονικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου. Άνηκε μάλιστα στην περίφημη ομάδα νέων –τότε- επιχειρηματιών, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80, ως προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό λόμπι, με ονόματα όπως αυτό του Οδ. Κυριακόπουλου και του Δ. Δασκαλόπουλου.
Το 1989 το όνομα του Θ. Μαργέλλου ενεπλάκη στο σκάνδαλο της ελληνοποίησης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ η Απογευματινή (την ίδια εποχή) τον ενέπλεκε και με το σκάνδαλο Κοσκωτά, δημοσιεύοντας μάλιστα επιστολή του στον Γ. Παπανδρέου για το θέμα.
Σύμφωνα με την επιστολή (που ο ιδιος διαψεύδει), στις 10.9.1986 ο κ. Μαργέλλος ζητούσε από τον τότε υφυπουργό Ν. Γενιάς Γ. Παπανδρέου, προσωπική κάλυψη γιατί ήταν άνθρωπος της ομάδας του και διότι τα λεφτά των επενδύσεων που θα έκανε θα τα έφερνε μέσω της Τράπεζας του Κοσκωτά.
Ο κ. Μαργέλος εντέλει απαλλάχθηκε με βούλευμα για το σκάνδαλο του καλαμποκιού και το όνομα του δεν είχε ακουστεί μετά το 1994. Εως ότου ξαναμπήκε στην ζωή μας σαρωτικά με την υπόθεση της εταιρείας IJ Partners στην οποία συμμετείχε συνεργάτης του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του Γιώργου, η κυρία Ξαφά που το όνομα της είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο της ΑΓΕΤ κλπ. Η εταιρεία είχε κατονομαστεί από τον τότε βουλευτή της ΝΔ και νυν πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ως εμπλεκόμενη σε περίεργα παιχνίδια με φόντο την Ελληνική κρίση, αλλά και οΘεόδωρος Μαργέλος κατονομάζεται από δεκάδες ρεπορτάζ ως στενότατος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί μυστική μεν, αλλά τακτική επικοινωνία ακόμα και σήμερα.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ