Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο απο τον Γιάννη Φρέρη η πρόταση για οδό «Λάκη Σάντα»στο Παλαιό Φάληρο

 Πατήστε το βελάκι δεξιά για να δείτε το  βίντεο.


Κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο χθεσινό (30.4.2015) Δημοτικό Συμβούλιο, δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» κ. Γιάννη Φρέρη, ο οποίος απευθύνθηκε στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τους/τις δημοτικούς συμβούλους με τα εξής λόγια:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε και αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της πόλης μας, έτυχε η σημερινή συνεδρίαση να συμπίπτει με την επέτειο τεσσάρων χρόνων από την εκδημία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συμπολίτη μας Λάκη Σάντα. Από σήμερα το πρωί, η κίνηση πολιτών ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» -την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ- έχει αποστείλει στον Δήμο γραπτή πρόταση για να δοθεί το όνομα μιας εθνικής εμβέλειας προσωπικότητας -όπως ο τεθνεώς- σε έναν δρόμο της πόλης. Γνωρίζουμε τις τυπικές δυσκολίες που ενέχει το προτεινόμενο, αλλά κρίνουμε ότι αξίζει να το υποδεχθείτε θετικά. Είναι κρίμα να έχουμε την τύχη να έχει ζήσει ανάμεσά μας ο έντιμος και ταπεινός Λάκης Σάντας και να μην αποτυπώσουμε το πέρασμά του σε έναν από τους δρόμους που περπάτησε. Το δε αίτημα που σας απευθύνουμε, έχει -δεδομένης της σημερινής επετείου- δημιουργήσει σχετικό ενδιαφέρον και σε πολίτες άλλων πόλεων, οι οποίοι από τη σημερινή δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα πληροφορήθηκαν πως ο ήρωας ήταν Φαληριώτης».
Απαντώντας, ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης ανέφερε ότι όντως είναι πολλές οι διαδικαστικές δυσκολίες ως προς την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, αλλά επιφυλάχθηκε να ζητήσει καταρχάς τη γνώμη της οικογένειας του θανόντος.
Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη!», λέει στο άρθρο του συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γ. Δμητρακόπουλου 
Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις