Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Διαλύονται τα Σκόπια; Ξέσπασαν μάχες Αλβανών και ψευδομακεδόνων (φωτο)


Διαλύονται τα Σκόπια; Ξέσπασαν μάχες Αλβανών και ψευδομακεδόνων (φωτο + βίντεο)
Αλβανοί ένοπλοι συγκρούονται με δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού των Σκοπίων, στα περίχωρα της αλβανόφωνης πόλης Κουμάνοβο στα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι το 2001 είχαν διεξαχθεί μάχες στην ίδια περιοχή μεταξύ του στρατού των Σκοπίων και εξεγερμένων Αλβανών και UCKάδων.
skopia_mesa_2
Δεκαπέντε αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ακούγονται πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα και καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη.
Στο Twitter υπάρχουν και αναφορές ότι υπάρχουν νεκροί και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σκοτώθηκε ένα παιδί 8 ετών με τους γονείς του.

Η επιχείρηση άρχισε στις 4 π.μ. του Σαββάτου.
Οι Αλβανοί ένοπλοι, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, υπολογίζονται σε περίπου 70 άνδρες.
skopia_mesa_1
Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κουμάνοβο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, όπως έχουν αναρτηθεί στο Twitter από κατοίκους της πόλης, βλέπετε άρματα μάχης, στρατός στους δρόμους και συλλήψεις υπόπτων Αλβανών.
Πρόκειται για εικόνες ξεκάθαρης πολεμικής επιχείρισης.
skopia_mesa_3
Μια μεγάλη κοινότητα Αλβανών ζει στην περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος της αλβανικής μειονότητας που υπολογίζεται περίπου στο 30% των στο σύνολο των ψευδομακεδόνων.
Το 2001, Αλβανοί αντάρτες συγκρούσθηκαν επί μήνες με τις δυνάμεις ασφαλείας πριν η δυτική διπλωματία μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία που προσέφερε περισσότερα δικαιώματα και εκπροσώπηση στους Αλβανούς. Ωστόσο η εφαρμογή της υπήρξε βραδεία και οι εντάσεις συχνά αναζωπυρώνονται.
Τον περασμένο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε πως περίπου 40 ένοπλοι που μιλούσαν αλβανικά συνέλαβαν ομήρους τέσσερις αστυνομικούς κοντά στα βόρεια σύνορα με το Κόσοβο και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.
Με άλλα λόγια… Εάν λίγο ακόμα «κρατήσουμε» το ψευδομακεδονικό κράτος θα διαλυθεί και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν κανείς δεν θα το θυμάται. Ούτε αυτό, ούτε τους μαϊμουδομακεδόνες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βουλγαρικής εθνικής καταγωγής.
Δείτε και βίντεο από τις μάχες που μαίνονται στην πόλη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: