Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

LIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

Χρυση-Αυγη-σημαια


Δείτε LIVE εικόνα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρίαση:
ΔΕΙΤΕ LIVE! ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με τη δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR
Λίγο μετά τις 8:20  έφτασε στον Κορυδαλλό η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να παραστεί στην δεύτερη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής
Διαβάστε ακόμα: ΕΦΤΑΣΕ στον Κορυδαλλό η ΜΑΝΑ του Παύλου Φύσσα (βίντεο MAKELEIO.GR)

fysakkorif

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις
Διαβάστε αναλυτικά : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στον Κορυδαλλό για την δίκη της Χρυσής Αυγής (φωτο-βίντεο MAKELEIO.GR)
ΕΚΤΑΚΤΟ: “ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ” Αντιεξουσιαστές χτύπησαν 27χρονο… γιατί τον πέρασαν για ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ!

rewertwergwfdg
Προηγούμενη ενημέρωση: 08:00
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων που επιθυμούν να παρίστανται ως πολιτικοί ενάγοντες αλλά και οι συνθήκες διεξαγωγής αναμένεται να απασχολήσουν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 9 το πρωί η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου έχει ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Όπως και στις 20 Απριλίου, όταν για πρώτη φορά οι εφέτες έλαβαν τις θέσεις τους στην έδρα του δικαστηρίου, που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, έτσι και σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια.
Οι 69 κατηγορούμενοι για βαριές αξιόποινες πράξεις , οι συνήγοροί τους και οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορούν να μπουν στη δικαστική αίθουσα από ξεχωριστή είσοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες που ενδέχεται να παρακολουθήσουν τη δίκη.
Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ούτε και σήμερα θα δώσουν το παρόν οι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ν. Παπαβασιλείου, οι οποίοι διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης.
Επίσης έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
Πολιτική αγωγή
Σε περίπτωση που οι εν λόγω υπερασπιστές δεν ζητήσουν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιπλέον χρόνο προκειμένου να εξετάσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο, τότε σειρά θα έχει η νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.
Ο κατάλογος όσων θέλουν να νομιμοποιηθούν ως πολιτική αγωγή είναι μακρύς και οι αντιρρήσες από την πλευρά της υπεράσπισης θεωρούνται δεδομένες. Τον τελικό λογο και για αυτό το ζήτημα πάντως, θα έχει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί του ζητήματος όταν θα ολοκληρωθούν οι σχετικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.
Η αίθουσα
Τέλος, δεν αποκλείεται ενδεχομένως να συζητηθούν και οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που έχει κατασκευαστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται πως δεν είναι ικανή να φιλοξενήσει μία ακροαματική διαδικασία τεραστίων διαστάσεων.
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από τους 69 κατηγορούμενους, στην αίθουσα θα πρέπει να χωρέσουν περισσότεροι από 110 συνήγοροι υπεράσπισης και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, εφόσον νομιμοποιηθούν, 130 μάρτυρες κατηγορίας και φυσικά πολίτες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, ακόμη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: