Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑ


Katharinenkloster_Sinai_BW_2
Απειλές που λαμβάνονται σοβαρά υπόψην…Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χριστιανοί του Σινά απειλήθηκαν με θρησκευτική εθνοκάθαρση σε αυτήν την περιοχή όπου γεννήθηκε ο χριστιανικός μοναχισμός τον 3ο αι. και από όπου προέρχονται οι πρώτες εικόνες……Οι κόπτες χριστιανοί οφείλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη χερσόνησο του Σινά αν δεν θέλουν να πεθάνουν κατά τις επόμενες στοχευμένες επιθέσεις που οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που επιχειρούν στην περιοχή ετοιμάζονται να εξαπολύσουν εναντίον τους.
Η απειλή άμεση και συγκεκριμένη διακινήθηκε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  από τους μαχητές των τζιχαντιστικών οργανώσεων των πιο διαδεδομένων στην περιοχή  όπως της Ansar Beit al-Maqdis.Στα απειλητικά τους μηνύματα καθώς αναφέρουν τοπικές πηγές στο πρακτορείο  Fides, οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι οι κόπτες αποτελούν έναν επιλεγμένο στόχο των βιαιοτήτων τους κυρίως για την  υποστήριξή τους στον Abdel Fattah al-Sisi, και κατά συνέπεια στη συναίνεση που αυτός απολαμβάνει.
Κοινωνικές οργανώσεις των κοπτών κατήγγειλαν αυτές τις νέες απειλές των τρομοκρατών και ζητούν από τον πρόεδρο al-Sisi να τις λάβει σοβαρά υπόψην του και να αυξήσει τα μέρα προστασίας που αφορούν εκκλησίες και χριστιανικές κοινότητες παρούσες στην Αίγυπτο. (…) Σύμφωνα με τοπικούς αναλυτές οι επιθέσεις που ανακοινώθηκαν κατά των κοπτών ανταποκρίνονται στη θέληση των τρομοκρατών να επιβάλουν το θρησκευτικό μίσος για να διασαλεύσουν την εθνική ενότητα και ομοψυχία και να βυθίσουν τη χώρα στο χάος μετά την αποτυχία των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. (christianophobie 30.4.15 Agence Fides)

Δεν υπάρχουν σχόλια: