Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΆΚΛΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! ΦΙΛΟΔΏΡΗΜΑ 120 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ!

trapezes2

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.
Φουντώνει το μέτωπο της κυβέρνησης με την … πιστωτική ασφυξία την οποία έχουν εντείνει τα Capital Controls από χθες,  προκειμένου να έχει καταβληθεί –ως επί τω πλείστον μέσω των τραπεζών- το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων και των μισθών μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το Δημοψήφισμα. Δίπλα στους 2,7 εκατ. συνταξιούχους οι συντάξεις των οποίων (αποδοχές 2,3 δισ. ευρώ) έχουν αρχίσει να “καταβάλλονται” από την περασμένη Παρασκευή, δίπλα στους 700 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που τη β’ δόση των μισθών τους (600 εκατ. ευρώ) “έλαβαν” επίσης την περασμένη Παρασκευή, έρχεται από σήμερα και αύριο έως 1,5 εκατ. μισθωτών  του ιδιωτικού τομέα (1,5 δισ. ευρώ) που περιμένουν να “λάβουν” το μηνιάτικό τους.Δείτε ακόμα

Leave a ReplyΔεν υπάρχουν σχόλια: