Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

19χρονη ρωσίδα φοιτήτρια συνελήφθη καθώς επιχειρούσε να πάει Συρία μέσω Τουρκίας για να ενταχθεί στην ΙSIS


  Μια 19χρονη  ρωσίδα φοιτήτρια συνελήφθηκε από τις τουρκικές αρχές καθώς αποπειράθηκε να μπει στη Συρία ανακοίνωσε την Παρασκευή το...
o-3021050-900


Μια 19χρονη  ρωσίδα φοιτήτρια συνελήφθηκε από τις τουρκικές αρχές καθώς αποπειράθηκε να μπει στη Συρία ανακοίνωσε την Παρασκευή το ΥΠ.Εσωτερικών της Ρωσίας. Η Βαρβάρα Karaoulova, φοιτήτρια των Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Μόσχας συνελήφθηκε στο Kilis, ένα σημείο πέρασμα σχεδόν υποχρεωτικό για καθέναν κυρίως τζιχαντιστή που θέλει να εισέλθει στη Συρία αναφέρει το δελτίο τύπου του ρωσικού Υπ. Εσωτερικών.

Η σύλληψή της επιτεύχθη πιθανότατα οφείλεται σε «δράση της  Interpol και σε συντονισμένες ενέργειες των δυνάμεων της τάξης Τουρκίας και Ρωσίας «. Σύμφωνα με το Ria Novosti, η νεαρή «ενδιαφερόταν για το ισλάμ και την αραβική γλώσσα » και εγκατέλειψε τη Ρωσία στις 27 Μάη λέγοντας στους γονείς της απλά ότι πάει στο πανεπιστήμιο. Το ίδιο βράδυ η Βαρβάρα Καραούλοβα έστειλε ένα sms στη μητέρα της για να της ζητήσει να βγάλει βόλτα το σκύλο.Οι τουρκικές αρχές όφειλαν γρήγορα να μεταφέρουν την φοιτήτρια στη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία  πριν την εκδόσουν.3024488
Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας για μεγάλο χρονικό διάστημα υφίστατι την κριτική ότι δεν καταπολεμά επαρκώς τα τα δίκτυα στρατολόγησης τζιχαντιστών που διασχίζουν το έδαφός της για τη Συρία.Πρόσφατα εμνδυνάμωσε τους ελέγχους στα συνορικά περάσματα.  3021088
Στις αρχές της εβδομάδας η τουρκική αστυνομία συνέλαβε μια γαλλίδα που επέστρεφε από Συρία όπου παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή μαχητή του Ισλαμικού Κράτους.Πρόκειται για την 22χρονη  Σόνια Belayati, που συνελλήφθηκε τα χαράματα της Τρίτης σε σταθμό λεωφορείων στην επαρχία της Sanliurfa, χάρη σε ένα σήμα που σταλθηκε από την Γαλλία ανέφερε στο AFP ένας τούρκος υπεύθυνος υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.Σύμφωνα με την ίδια πηγή έφθασε το Μάρτη στην Τουρκία μέσω Κωνσταντινούπολης πριν εισέλθει παράνομα στη Συρίαγια να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. «Αυτή δούλεψε για την τρομοκρατική οργάνωση Daechγια 3 μήνες.Στη συνέχεια παντρεύτηκε έναν ξένο μαχητή υψηλά ιστάμνο της οργάνωσης»,πρόσθεσε. (AFP 0 5/06/2015)
O πατέρας της Pavel Karaoulov την αναζητούσε αγωνιωδώς αφού α ανησυχούσε ότι στρατολογήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.Η κοπέλα πήγε αεροπορικώς στην Τουρκία.Άρχισε να παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά από τότε που άρχισε να κάνει μαθήματα αραβικής εδώ και 9 μήνες.« Από το σπίτι έφευγε με τζιν και μπότες και όταν πήγαινε στο πανεπιστήμιο άλλαζε και φόραγε ένα hijab» εκμυστηρεύεται ο πατέρας.
Ο Pavel που επικοινώνησε με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας λέει ότι η κόρη του άλλαξε το όνομά της σε Nour που σημαίνει φως στα αραβικά.
Την Τρίτη ο Pavel πήγε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη για να βρει να προλάβει την κόρη του. Τελικά η κοπέλα εντοπίστηκε. (Huffingtonpost,the world post) H todayszaman αναφέρει σήμερα ότι οι ρωσικές αρχές είπαν ότι η κοπέλα πήγαινε Συρία για να προστεθεί στην ISIS.
dimpenews.com
3021074
dimpenews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις