Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βοσνία! Στο «φώς» στοές 20.000 ετών δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» (Εικόνες)


Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την...
Ravne-1

Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στη Βοσνία.
Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί. Μέχρι στιγμής, δέκα χρόνια έχουν περάσει και ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη. Η κυκλοφορία του αέρα στο λαβύρινθο είναι τέλεια και επιτρέπει τη φυσιολογική αναπνοή. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο διαφορετικό ύψος των σηράγγων, που από τη διαφορά πίεσης βοηθά να περνά τον αέρα σαν να ήταν ένας φυσικός ανεμιστήρας, όπως γράφει σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα ancient-code.

Η απόσταση από την είσοδο των σηράγγων στην «Πυραμίδα του Ήλιου» είναι 2,9 χιλιόμετρα.
7213479-The-Ravne-Tunnels-0
bp_rav_2
IMG_3364
IMG_3366
Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις σήραγγες είναι η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων, η οποία είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τα συνηθισμένα, την οποία προκαλεί ο αέρας και να είναι καθαρό από ιούς και βακτήρια. Για το λόγο αυτό, το συγκρότημα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος θεραπείας και ίασης στο μακρινό παρελθόν.
IMG_3369
IMG_3382
IMG_3383
IMG_3392
Ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του για την αρχαιολογική μελέτη στη «Κοιλάδα των Πυραμίδων» στην Βοσνία έχουν κάνει καθαρισμό σε τμήματα των σηράγγων,  ενισχύοντας κάποια άλλα με ξύλινους δοκούς.
IMG_3396
IMG_3410
ravne_ameliore00
Pict-07_Nap-piramis_bejarat-kofelirat
Χαραγμένα στο βράχο σύμβολα η γράμματα
Το ίδρυμα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί στην κατασκευή των σηράγγων Ravne. Οι αρχικοί κατασκευαστές του λαβυρίνθου δημιούργησαν αυτούς τους υπόγειους θαλάμους, περισσότερα από 20 χιλιάδες χρόνια πριν, όπως υποστηρίζει ο Δρ Οσμανάγκιτς. Ένας μεταγενέστερος πολιτισμός προσπάθησε να σκεπάσει τις σήραγγες και είναι βέβαιο ότι δεν τις χρησιμοποίησαν για τίποτα. Αυτός ο αρχαίος πολιτισμό προσπάθησε να γεμίσει τις σήραγγες με διαφορετικούς τύπους υλικού και χώματος 5000 χρόνια περίπου πριν.
Ηλίας Σιατούνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις