Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουρκάλα Δημοσιογράφος: Η Κύπρος είναι 3.500 χρόνια ελληνική


Kείμενο – κόλαφος  Τουρκάλας δημοσιογράφου, σε σχέση με την κρίση στη Γάζα και σε συνάρτηση με τα εγκλήματα της Τουρκίας...
kypriako-600x316

Kείμενο – κόλαφος  Τουρκάλας δημοσιογράφου, σε σχέση με την κρίση στη Γάζα και σε συνάρτηση με τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, στην ιστοσελίδα Israel Hayom, κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Σημερινή» η δημοσιογράφος Uzay Bulut μιλά για Κύπρο, η οποία ήταν πάντοτε ελληνική, αλλά και για το εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.


Στην εισαγωγή της η Uzay Bulut αναφέρει ότι, στις 20 Ιουλίου, δύο σημαντικά γεγονότα απασχόλησαν τα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία δείχνουν, αν μη τι άλλο, υποκρισία: Από τη μια η επίθεση Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ για τα όσα τεκταίνονται στη Γάζα και από την άλλη τα πανηγύρια της τουρκικής ηγεσίας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την οποία η τουρκική πολιτική ηγεσία παρουσιάζει ως «ειρηνευτική επέμβαση».
Το πρώτο ρεπορτάζ, αναφέρει η Bulut, περιελάμβανε τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και του Ερντογάν, οι οποίοι εξαπέλυαν επίθεση κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για τυραννία γιατί πραγματοποιείται μια στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα. Όταν τα ΜΜΕ αναφέρονταν, όμως, στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το λεκτικό ήταν εντελώς διαφορετικό αναφέρει η Burut, κάνοντας λόγο για εισβολή, εποικισμό και εθνικό ξεκαθάρισμα. «Αναφερόμενοι στην εισβολή, κάνουν λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση». Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά είναι αλήθεια. Η τουρκική εισβολή εορτάζεται επίσημα σαν γιορτή της ειρήνης», γράφει χαρακτηριστικά.
«Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας για το τι η Τουρκία έκανε το 1974 και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου. Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί, για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική για 3500 χρόνια και χριστιανική για 2000 χρόνια. Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 π.Χ. μέχρι τον 20ό αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό», αναφέρει η Τουρκάλα δημοσιογράφος.
«Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται τις βασικές αλήθειες, γιορτάζει την εισβολή, τον εποικισμό της Κύπρου, όμως καταδικάζει τους Ισραηλινούς, οι οποίοι αμύνονται από τις ρουκέτες των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για ισχυρισμούς για χρήση δυσανάλογης βίας, η Τουρκία θα πρέπει να είναι η τελευταία που καταδικάζει τους άλλους, καθώς έχει πλούσια εμπειρία και μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα εγκλήματα για να προσβάλει τους άλλους». Τέλος, η Τουρκάλα δημοσιογράφος, σε αυστηρό ύφος, μιλά για υποκρισία από μέρους της τουρκικής ηγεσίας, η οποία στοχεύει, όπως είπε, στη δημογραφική αλλαγή του τμήματος που κατέχει παράνομα στην Κύπρο και συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις βασικές αρχές και να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις