Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Δεν θα πληρώσουμε αύριο τη δόση στο ΔΝΤ – Τι θα ζητήσει αύριο ο Τσίπρας από τη Βουλή


  Να ενοποιηθούν οι τέσσερις δόσεις που η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο ζήτησε...
Greek Prime Minister for talks in Brussels


Να ενοποιηθούν οι τέσσερις δόσεις που η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα.
Αύριο 5 Ιουνίου, αλλά και στις 12, 19 και 26 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ συνολικά περίπου 1,5 δισ.ευρώ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε ήδη το σχετικό αίτημα στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, έπειτα από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η πρώτη δόση – ύψους 300 εκατ. ευρώ – θα έπρεπε να καταβληθεί αύριο Παρασκευή, ενώ η τελευταία ήταν προγραμματισμένη για τις 19 του μηνός.
Την είδηση επιβεβαίωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο: Υπεβλήθη σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος αίτημα προς το ΔΝΤ για την αποπληρωμή στις 19 Ιουνίου του συνόλου των δόσεων της χώρας προς το Ταμείο. Πρόκειται για τις δόσεις που πρέπει να αποπληρωθούν ως τότε ύψους 1,5 δισ. ευρώ η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί αύριο.
Δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για «συγχώνευση» των δόσεων
Δεκτό έγινε το αίτημα της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ να πληρωθούν όλες οι δόσεις του Ιουνίου σε μία στο τέλος Ιουνίου.
Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ταμείου, Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε ότι οι ελληνικές αρχές πληροφόρησαν το ΔΝΤ για την πρόθεσή τους να καταβάλλουν τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε μία, στις 30 Ιουνίου.
Ο Τζέρι Ράις είπε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι χώρες μέλη μπορούν να ζητήσουν να υποβάλλουν μαζί πολλαπλές δόσεις που πρέπει να καταβληθούν σε έναν ημερολογιακό μήνα (πληρωμές τόκων δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο πακέτο). Η απόφαση είχε στόχο να αντιμετωπίσει τη διοικητική δυσκολία των πολλαπλών πληρωμών σε σύντομο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις