Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΛΕΞΗ! ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ! ΌΤΑΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ…ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΑΒΙΑΡΙ! ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΦΠΑ -ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

supermarkt

«ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ…. ΤΕΛΟΣ…!»
Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών οι αυξήσεις στον ΦΠΑ φαίνεται πως είναι η εύκολη, αλλά και επώδυνη για τους φορολογούμενους, λύση.
Ετσι στο τραπέζι πέφτει η μεταφορά προϊόντων σε πιο «ακριβούς» συντελεστές, καθώς το οικονομικό επιτελείο θέλει να εξασφαλίσει έσοδα από ΦΠΑ κατά 1-1,35 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση προτείνει στους θεσμούς τη διατήρηση των τριών υφιστάμενων συντελεστών (6,5%, 13% και 23%) με μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερους συντελεστές και κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στα νησιά.

Οι αλλαγές που θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά θα έρθουν από τη μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από το 6,5 στο 13% και από το 13% στο 23% θα ακριβύνουν:
Μακαρόνια, ρύζι και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες, μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό σε συσκευασίες, ντοματοπολτοί και σάλτσες σε κονσέρβες κ.λπ.
Υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, αεροπορικά εισιτήρια).
Υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών.
Εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ. πλην θεάτρων).
Διαμονή σε ξενοδοχεία.
Προϊόντα και υπηρεσίες σε νησιά του Αιγαίου.
Εστίαση. Σημειώνεται ότι η πρόταση των δανειστών προέβλεπε την εφαρμογή δύο συντελεστών στον ΦΠΑ.
Την ίδια ώρα και με διαπιστωμένη την τεράστια φοροδιαφυγή στον χώρο της εστίασης όλα δείχνουν πως ο ΦΠΑ του κλάδου αυτού πάει από το 13% στο 23% επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον καταναλωτή.
Στις περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει να προστεθεί και το “καπέλο” λόγω των ανατιμήσεων που θα επέλθουν από τις αυξήσεις στα μεταφορικά, ενώ ακόμη κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπερισχύσει η άποψη των δανειστών ότι φάρμακα, ψωμί βιβλία κλπ που μένουν με βάση την πρόταση της ελληνικής πλευράς στο 6,5% θα πρέπει να φορολογούνται με 13%

Δεν υπάρχουν σχόλια: