Με αφορμή τις δηλώσεις του ψυχιάτρου της υπόθεσης της 4χρονης Άννυ στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καρντάσιανς» η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διαψεύδει όσα είπε ο κ. Δημήτρης Σούρας.Σύμφωνα με τον ψυχίατρο της υπόθεσης, ζήτησαν να έρθει για συμπληρωματική κατάθεση ο μάρτυρας – κλειδί Νικολάι, αλλά η ανακρίτρια δεν δέχτηκε.
Ανακοίνωση σχετικά με τα αναφερθέντα στη διάρκεια της εκπομπής «Καρντάσιανς» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» που προβλήθηκε στις 2 Ιουνίου εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Αθηνών.
Μετά την παραπάνω δήλωση η ένωση επισημαίνει: «Οι αποδιδόμενες κατηγορίες για τους χειρισμούς της κυρία ανακρίτριας στην εν λόγω υπόθεση είναι παντελώς αναληθείς, δεδομένου ότι η τελευταία ήδη από 12-5-2015, με το υπ” αριθμ. 486/2015 έγγραφό της, περί δικαστικής συνδρομής, που απηύθυνε αρμοδίως δια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κάλεσε τον προαναφερθέντα στην δήλωση, Νικολάι, κάτοικο Βουλγαρίας, προκειμένου να εξετασθεί ως μάρτυρας και συγκεκριμένα προσδιόρισε ημεροχρονολογία εξέτασης αυτού την 2-6-2015, ημερομηνία κατά την οποία αυτός, αν και παρέλαβε ο ίδιος την κλήση, δεν προσήλθε και μάλιστα στη συνέχεια η κυρία ανακρίτρια υπέβαλε νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις βουλγαρικές αρχές, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να ληφθεί η κατάθεσή του στην Βουλγαρία.
Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι “ζητήσαμε (άραγε με ποία ιδιότητα ομιλεί σε πρώτο πληθυντικό;) να εξετασθεί ο προαναφερόμενος ως μάρτυρας και η ανακρίτρια δεν δέχθηκε” δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλά αντίθετα είναι απολύτως ανακριβής.
Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι η ως άνω ψευδής δήλωση τόσο κατά το περιεχόμενο, όσο και κατά το ύφος αυτής, στρεφόμενη, μάλιστα, κατά Δικαστικής Λειτουργού, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευσυνειδησία, πλην του γεγονότος ότι συνιστά συκοφαντία εις βάρος της, επιπλέον προσβάλλει τον θεσμό της Δικαιοσύνης, αποδίδοντας σαφώς τη μομφή της συγκάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους της Δικαστικού Λειτουργού που την χειρίζεται.
» Κατόπιν αυτών, ζητούμε από:
– Τον παραπάνω δηλώσαντα ψυχίατρο, καθώς και από τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής και τους διευθύνοντες τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
– Θεωρούμε απαράδεκτο τα μέσα ενημέρωσης γενικότερα να αποσκοπούν στην τηλεθέαση και μόνον και να διευκολύνουν την αναζήτηση λίγων λεπτών δημοσιότητας από πρόσωπα αδαή σε νομικά ζητήματα και μάλιστα σε υποθέσεις σοβαρές, που απαιτούνται ιδιαίτεροι δικαστικοί χειρισμοί, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αδιαφορώντας για το εάν, με τον τρόπο αυτό, προσβάλλουν την προσωπικότητα και απαξιώνουν τους θεσμούς και τα
θεσμικά όργανα.
» Μόνο η υπεύθυνη στάση όλων μας θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού μας, που είναι η ταχεία, ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».
medicalland.gr