Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ραγδαίες εξελίξεις! Νέα πρόταση κατέθεσε ο Γιούνκερ στο Μαξίμου – Απορρίπτει την πρόταση η κυβέρνηση – Ο πρωθυπουργός θα ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή


ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Νέα πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στέλνοντας νέα πρόταση προς την ελληνική πλευρά, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο...
juncker11

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Νέα πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στέλνοντας νέα πρόταση προς την ελληνική πλευρά, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από ευρωπαϊκές πηγές όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και η άρση τoυ αδιεξόδου.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ που περιλαμβάνει:

.1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών
2. Ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ΝΑΙ
3. Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους
4. Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο eurogroup
Όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές η ελληνική κυβέρνηση βαδιζει προς την κάλπη ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για την λύση. Επισημαίνουν ωστόσο πως ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ.
Νωρίτερα πρώτο το newpost.gr μετέδωσε αποκλειστικές πληροφορίες πως ο πρόεδρος της Επιτροπής προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με τουλάχιστον μία αλλαγή, πιθανώς για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Στόχος είναι να υπάρξει υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σκοπός της νέας προσφοράς των Βρυξελλών είναι να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup σήμερα Τρίτη, πριν από τα μεσάνυχτα (οπότε και λήγει το ελληνικό πρόγραμμα), ώστε να υιοθετήσει μία ανακοίνωση που θα κάνει αναφορά στο χρέος και πιο συγκεκριμένα ότι η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015, σε συνεργασία με τον ESM.
To Eurogroup θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ή με κάποιο ισοδύναμη ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν, βέβαια, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Ελλάδας με τους θεσμούς…
newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις