Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Επίθεση Σταμάτη κατά πάντων: «Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου;»


Επίθεση Σταμάτη κατά πάντων: «Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου;»
Η Βίκη Σταμάτη σε προηγούμενη έξοδό της από τα δικαστήρια της Ευελπίδων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη κατά την τοποθέτησή της στο δικαστήριο για το αίτημα εξαίρεσης.

Η Βίκυ Σταμάτη συνέκρινε τον εαυτό της με την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί. 

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, εμφανώς φορτισμένη, αναφέρθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ διερωτώμενη «σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτησα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της χθες στο Δρομοκαΐτειο:

«Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα», είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε.

Η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο:  «Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαϊτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει από ένα δωματιάκι δύο επί δύο.

»Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου , επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ, είναι ανήθικο και άδικο.

»Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδική μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

»Το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα της ακρόασης.

»Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πώς;

»Ο Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο. Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;»

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαίρεσης, και ο εισαγγελέας ακολούθως πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης, δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάσει το αποδεικτικό υλικό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: