Από ότι διαφαίνεσαι μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων, των δηλώσεων , των απειλών και των ωμών εκβιασμών,  ένα είναι απολύτως σίγουρο στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από την ΕΕ, « οι επιπτώσεις» παγκοσμίως. Τα χρηματιστήρια, το ευρώ, το πετρέλαιο, και γενικά ολόκληρο  το  παγκοσμοποιημένο τραπεζικό και πιστωτικό σύστημα, θα κουνηθεί συθέμελα,  επηρεαζόμενο  μέχρι το « μεδούλι». Αυτό φοβούνται πραγματικά  οι « θεσμοί», οι Βρυξέλλες , η Ουάσιγκτον και λοιποί  «συγγενείς».

Απόδειξη αποτελεί  το σημερινό δημοσίευμα , που αναφέρει ότι οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα «πατώντας» και στο αδύναμο δολάριο,  εν αναμονή της θετικής ή αρνητικής έκβασης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της  Ελλάδος  για το διακανονισμό του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με  κύριο άρθρο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Στις 12.28 MSK( ώρα Μόσχας), το   κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης συμβολαίων  του Αυγούστου, για τη Βόρεια Θάλασσα,  του πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκε  κατά 1,31% , και  έφτασε τα 64,72 δολάρια ανά βαρέλι. Η τιμή του Ιουλίου futures WTI αυξήθηκε κατά 1,07% και έφτασε τα 60,57 δολάρια ανά βαρέλι.
Η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της αμερικανικής τράπεζας Federal Reserve την Τετάρτη κράτησε για άλλη μια φορά το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του  0-0,25% ετησίως. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Janet Yellen, δήλωσε ότι η Fed θέλει να δει πιο απτές ενδείξεις βελτίωσης της  αμερικανικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης της αξίας του δολαρίου  μειώθηκε κατά 0,44% . Η αποδυνάμωση του δολαρίου, μαζί με την ελληνική κρίση αποτελούν το τέλειο μείγμα  που συμβάλλει στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
«Η αποδυνάμωση του δολαρίου, στηρίχθηκε από την  Fed , στηρίζοντας έτσι και τις τιμές του πετρελαίου.
Μετά την  κοινή συνέντευξη Τύπου τώρα,  της  Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού  του Λουξεμβούργου Xavier Bettelya, που  πραγματοποιήθηκε μετά τις συνομιλίες στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος ( γνωρίζοντας τις επιπτώσεις ) δήλωσε ότι είναι έτοιμη να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμένει στην ευρωζώνη, καταλήγει το δημοσίευμα .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε όλο αυτό το διάστημα ότι « παίζεται» ένα τεράστιο παιχνίδι , και στην πατρίδα μας, με αβέβαιο αποτέλεσμα για τους εμπνευστές του  , αλλά και για τους λαούς που θα υποστούν τα δεινά μιας οικονομικής κρίσης παγκοσμίως.
Το σχέδιο της ΕΕ, έχει  ως βάση την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όταν  η κατάκτηση και η αφομοίωση τόσων λαών επέφερε μια περίοδο έντονων αλλαγών και οικονομικών ανακατατάξεων , με την εξαφάνιση των τοπικών οικονομικών  ελίτ των χωρών που κατακτούσαν  , προς όφελος της ρωμαϊκής αστικής τάξης.
Έτσι και σήμερα,  «δημιουργείται» μέσω της κρίσης παρασκηνιακά και αθόρυβα , μια  νέα ευρωπαϊκή αστική τάξη « ολίγων και εκλεκτών», ενώ η πλειοψηφία των πολιτών θα φυτοζωεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αυτό δεν πρόκειται να « περάσει» σαν σχέδιο στην Ευρώπη, και  λόγω κουλτούρας, διότι θα επαναληφθεί το σενάριο της γαλλικής επανάστασης , όταν εξαγριωμένοι Ευρωπαίοι θα βρεθούν έξω από τις Βρυξέλλες, τις οποίες θα « αλώσουν» όπως έκαναν με την φυλακές της Βαστίλης στο Παρίσι το 1789 οι Γάλλοι επαναστάτες.