Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Τρύφωνας Μπουγάς: "Αναξιοκρατία, διαπλοκή και διαφθορά μαστίζουν το δήμο Παλαιού Φαλήρου"! Τι απαντά ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης!Δυστυχώς, τα σκάνδαλα δεν περιορίζονται στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, αλλά έχουν εισχωρήσει και σε άλλους τομείς και μάλιστα καίριους για τη λειτουργία του δήμου. Η διαφθορά, η διαπλοκή και η αναξιοκρατία καλά κρατούν! 
Κάπως έτσι, ανέβηκε η ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς πήρε το λόγο καταδικάζοντας τα κακώς κείμενα! Ο κ. Μπουγάς απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο, το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους ανέφερε ότι είναι πικραμένος, στεναχωρημένος και οργισμένος.
«Κύριε δήμαρχε, την περίοδο του Πάσχα σας είχα αναφέρει ότι η καθαρίστρια του γραφείου σας αλλά και όλου του 3ου ορόφου έχει να πληρωθεί 4 μήνες. Μάλιστα, σας είχα επισημάνει ότι θα ήταν κρίμα να περάσει τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα απλήρωτη, προτείνοντάς σας να της δώσετε έναν δικό σας μισθό μια και από δική σας υπαιτιότητα δεν πληρώθηκε. Μου είχατε απαντήσει τότε ότι θα φροντίζατε να εξοφληθεί.
Σήμερα μετά από έξι μήνες η εργαζόμενη κ. Ντίνα Κότσιφα κοινοποίησε ασφαλιστικά μέτρα στη διοίκηση και σε σας, τα οποία εκδικάζονται στις 25 Ιουνίου διεκδικώντας νόμιμα την εξόφλησή της. Γνωρίζετε ότι η απάντηση της διοίκησης με επικεφαλής τη διευθύντρια κ. Νόνη Σταυριανάκου είναι να την τιμωρήσετε; Μάλιστα, η τελευταία με ρητή εντολή, της απαγόρευσε να καθαρίζει το γραφείο του δημάρχου και τον 3ο όροφο και την έστειλε σε άλλο όροφο προκειμένου να μην την βλέπει μπροστά της και χαλάει η αισθητική της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς.
Ο δήμαρχος, αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος έδειξαν να εκπλήσσονται από τα λεγόμενα του κ. Μπουγά. Ο τελευταίος συνεχίζοντας τόνισε ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη η κ. Σταυριανάκου από την εν λόγω εργαζόμενη αφού την … «απέβαλλε» από τον 3ο όροφο αδικαιολόγητα, για να μην χαλάει η ζαχαρένια της αφού στον συγκεκριμένο όροφο βρίσκεται και το γραφείο της διοίκησης, στο οποίο προΐσταται.
«Κύριε δήμαρχε θα ήθελα να μου πείτε αν στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται θα συμπαρασταθείτε εσείς και ο δικηγόρος του δήμου στην εργαζόμενη» ρώτησε ο κ. Μπουγάς.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν γνωρίζει να έχει αδικηθεί η εργαζόμενη, θεωρώντας μάλιστα αδιανόητο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Όσο για τα ασφαλιστικά μέτρα θα πάει ο δικηγόρος του δήμου αλλά όχι εγώ γιατί συνηθίζω να πηγαίνω σε ομαδικές εκδικάσεις υποθέσεων» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Και τότε ο κ. Μπουγάς του είπε ότι «πρόσφατα παραβρεθήκατε σε άλλη εργαζόμενη που εκδικαζόταν μεμονωμένα η υπόθεσή της. Γιατί αυτή η διάκριση στη συγκεκριμένη εργαζόμενη;».
Ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να απαντήσει, δίνοντας αφορμή στον κ. Μπουγά να του πει ότι έχει εξαφανιστεί από το δήμο με αποτέλεσμα να κάνουν κουμάντο άλλοι.
«Ναι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και λείπω αλλά στο δήμο κάνω μόνο εγώ κουμάντο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Αμφιβάλλω» του απάντησε ο Μπουγάς και συνέχισε λέγοντας … «γνωρίζετε ότι πληρώνετε την ιδιαιτέρα σας Βάσω Προκόπη χωρίς να υπάρχει δημοσιευμένο ΦΕΚ για την πρόσληψή της, ενώ την έχετε προσλάβει ως μόνιμη υπάλληλο και την έχετε συμπεριλάβει στη μισθοδοσία του δήμου; Επειδή βλέπω ότι δεν γνωρίζετε, η συγκεκριμένη γραμματέας σας ήταν μόνιμη υπάλληλος στο δήμο Καλλιθέας απ’ όπου παραιτήθηκε. Στη συνέχεια κάποιο αόρατο χέρι τη διόρισε στην ΚΕΔΕ και από την ΚΕΔΕ βρέθηκε στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απ’ όπου μεταπήδησε στο γραφείο σας. Μία υπάλληλος με προσόντα αποφοίτου Λυκείου. Τόσα παιδιά του Φαλήρου, τόσες πολύτεκνες οικογένειες δεν βρέθηκε μία γραμματέας που να πληροί τα προσόντα της συγκεκριμένης θέσης; Τι είδους εκπαίδευση έχει περάσει που δεν έχουν περάσει οι άλλες;» διερωτήθηκε ο κ. Μπουγάς.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας …. «τι είδους φροντιστήρια έχει κάνει η συγκεκριμένη 40χρονη Βάσω;».
Τότε ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ΦΕΚ διότι έκλεισε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου εργαζόταν η συγκεκριμένη και έκτοτε τοποθετήθηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.
«Δεν υπάρχει ΦΕΚ ούτε για την πρόσληψή της στην ΚΕΔΕ. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Μπουγάς.

Ο δήμαρχος συνέχισε να επιμένει ότι δεν χρειάζεται ΦΕΚ, αν και η συγκεκριμένη πρόσληψη είναι… καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος εκνευρισμένος από τα όσα ειπώθηκαν απευθύνθηκε στον πρόεδρο κ. Χρυσοβερίδη για να δώσει το λόγο στον επόμενο δημοτικό σύμβουλο.

Ωστόσο, ο κ. Μπουγάς είπε ότι έχει και άλλα θέματα να θέσει. Τότε, απευθυνόμενος στο δήμαρχο, είπε «κ. δήμαρχε πληροφορήθηκα ότι η υπάλληλος Άννα Στυλιανοπούλου –Βοργία έπαθε κρίση πανικού εν ώρα εργασίας, κατά τα όσα η ίδια ισχυρίζεται και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Θα πρέπει να συμπαρασταθούμε στην υπάλληλο και να ζητήσουμε να την εξετάσει ψυχίατρος διότι ασθενείς με κρίσεις πανικού χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή. Θα το γνωρίζουν αυτό οι γιατροί που βρίσκονται στην αίθουσα. Εάν η συγκεκριμένη υπάλληλος γνώριζε ότι πάσχει από τέτοιου είδους ψυχώσεις και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία της ή η υπηρεσία της γνωρίζει και την καλύπτει, η μεν πρώτη σε οποιαδήποτε απαίτηση στο δήμο για τυχόν ατυχήματα που ίσως προκύψουν στο μέλλον δεν δικαιούται τίποτα, ενώ για τη δε υπηρεσία προκύπτουν ποινικές ευθύνες αν συμβεί κάτι. Αλλά εμείς οφείλουμε να προστατέψουμε την εργαζόμενη και να την οδηγήσουμε σε θεραπευτική αγωγή» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα φροντίσει για τα δέοντα. 
Στη συνέχεια ο κ. Μπουγάς ανέφερε «πώς είναι δυνατόν να παίρνει συνεχώς έργα του δήμου ο ίδιος εργολάβος (σημ. Τσίγκος), ο οποίος έχει αναλάβει την Αγίου Αλεξάνδρου, όπου υπάρχουν άπειρες κακοτεχνίες σε ένα έργο που έχει τελειώσει μόλις πριν από περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα, πληροφορούμαι, δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει και την ανάπλαση της πλατείας Ντάβαρη, ενώ δεν θα έπρεπε ούτε έξω από το Φάληρο να περνάει». 

Δήμαρχος: «Είναι ο μοναδικός εργολάβος που δίνει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις»

Μπουγάς: «Τα ίδια και τα ίδια μας λέτε συνέχεια. Δεν έχετε καταλάβει ότι δίνει εκπτώσεις και τα εισπράττει διπλάσια μετά με τις επισκευές;»

Δήμαρχος: «Έως σήμερα όσες επισκευές έχουν γίνει στην Αγίου Αλεξάνδρου είναι μέσα στην εγγύηση και καλύπτονται από έξοδα του εργολάβου.

Μπουγάς: «Πότε λήγει η εγγύηση;»

Δήμαρχος: «Τέλος Ιουνίου»

Μπουγάς: «Περνώντας από την Αγίου Αλεξάνδρου διαπίστωσα ότι έχουν γίνει και άλλες λακκούβες και υποχωρήσεις του εδάφους»

Δήμαρχος: «Πλέον οι επισκευές γίνονται μόνο με τσιμέντο και όπου έχει μπει τσιμέντο δεν υποχωρεί το έδαφος»

Μπουγάς; «Δηλαδή από εδώ και πέρα, που θα βάζει τσιμέντο θα πληρώνετε επιπλέον. Άρα για ποια έκπτωση μιλάτε;»
Τέλος, τον λόγο πήρε ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Σωτήρης Μεταξάς, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην πρόταση του δημάρχου να μην ξαναγίνει σύσταση της δημοτικής αστυνομίας! «Δεν είναι δυνατόν σε μία εποχή που η εγκληματικότητα αυξάνει και δέχονται οι δημότες συνεχώς επιθέσεις στους δρόμους , να μην επαναλειτουργήσει η δημοτική αστυνομία. Και μόνο η παρουσία της είναι αποτρεπτική σε τέτοιου είδους περιστατικά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ελληνικής Αυγής για το Παλαιό Φάληρο καταψηφίζουμε την πρόταση της διοίκησης και ζητούμε να επανιδρυθεί η δημοτική αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταξάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: