Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες Στρατιωτικές Δυνάμεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Η Ελλάδα Θωρακίζεται Πάλι από Βορρά Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου θα επαναλειτουργήσουν στρατιωτικά...
8th_infantry_division_emblem_greece

Η Ελλάδα Θωρακίζεται Πάλι από Βορρά
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου θα επαναλειτουργήσουν στρατιωτικά φυλάκια στα Ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η περιοχή με νέες στρατιωτικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι ανασχεδιάζεται όλη η περιοχή και η νέα  αμυντική δομή, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Άμεσα δε σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί από τον ίδιο αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, τις επόμενες μέρες θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή, θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας.

Οι υφιστάμενες δυνάμεις ,ο Στρατός ,η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες, κάνουν καλά τη δουλειά τους ,όμως πρέπει να ενισχυθούν για να ζωντανέψουν τα χωριά και τα νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν και να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη.
Σημαντικές ανακοινώσεις που φυσικά στοχεύουν να απαντήσουν στις Αλβανικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις καθώς και σε όποια επεκτατικά σχέδια στην περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση και η δήλωση του ΥΕΘΑ ότι, η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες. «Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα αποτελείτε μέρος τη Παλλαϊκής Άμυνας της πατρίδας μας». Μάλιστα της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αποτελεί μεγάλη μας χαρά αλλά και δικαίωση στο pentapostagma.gr ,όταν κατ επανάληψη αναφερόμαστε στην από βορρά απειλή, ότι αποτελεί πλέον το ίδιο σημαντική αν όχι μεγαλύτερη την παρούσα περίοδο από αυτή της ανατολής. Φαίνεται ότι τα γεγονότα και οι εκτιμήσεις συνέγειραν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, που σπεύδουν να διορθώσουν μια κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και είχε στερήσει το αίσθημα ασφάλειας τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, αποθρασύνοντας την Αλβανική πλευρά , αλλά και δημιουργούσε ανισορροπία στην Εθνική Άμυνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις