Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί ο Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν διέθετε ούτε καν τα 280...
tsipras13122013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν διέθετε ούτε καν τα 280 εκατ ευρώ, την μηναία επιχορήγηση προς το ΙΚΑ, γιά να πληρωθούν οι συντάξεις.
Κι υποχρεώθηκαν την ύστατη στιγμή να βγάλει ο Σκουρλέτης υπουργική απόφαση με την οποίαν αναγκαζε το Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων να δώσει υποχρεωτικό δάνειο 150 έκατ ευρώ από τα αποθεματικά του.

Είναι προφανές ότι το Δημόσιο έχει πλέον ξύσει τον πάτο. Κι αν δεν υπάρξει συμφωνία από την Τετάρτη, θα επιβληθούν capital controls στις τράπεζες κι ουδείς θα ξαναπληρώσει φόρους. Τα έσοδα του Δημοσίου θα περιορισθούν δραστικά.
Κι άρα θα υπάρξει αντικειμενική αδυναμία να πληρωθούν μισθοί ΔΥ και συντάξεις τους επόμενους μήνες.
Κι επειδή ως γνωστόν αυτοί που σήμερα υμνούν τον Τσίπρα, αν δεν πάρουν την σύνταξη τους θα τον κυνηγούν με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες, ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει με τους δανειστές μας.
Απλώς θα κρατήσει το σασπένς μέχρι την τελευταία ώρα, γιά να κερδίσει, όπως νομίζει, επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματος του. Αυτή είναι η λογική εκτίμηση μου. Μοναδική μου επιφύλαξη ότι οι συριζαίοι δεν σκέπτονται πάντα λογικά…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις