Ο επικεφαλής του Eurogroup, θεωρεί ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι αδύνατη χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ
Ο γνωστός  Ολλανδός «επιστήμονας» και νυν επικεφαλής του Eurogroup, Γ.  Ντάισεμπλούμ έριξε το «δηλητήριο του» και αποχώρησε.

«Η συμφωνία για το χρέος της  Ελλάδος με τους διεθνείς πιστωτές , είναι αδιανόητη χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) Jeroen Deysselblum, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .
«Η συμφωνία αυτή είναι δύσκολη, επειδή δεν υπάρχει  το κατάλληλο υπόβαθρο , και αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει επίσης.», αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse σε δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup στους δημοσιογράφους.
Οι παρατεταμένες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος πήραν νέα τροπή μετά την αποχώρηση της   διαπραγματευτικής ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ),  για την συνέχιση των συνομιλιών με την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε το Σάββατο ότι εάν  βαλτώσουν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος,  θα πρέπει να επαναληφθούν.
Νωρίτερα, στις  συνομιλίες στις Βρυξέλλες,  παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ . Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει ένα αναθεωρημένο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων προς έγκριση του Eurogroup έως τις 18 Ιουνίου.
Η Ελλάδα ευρίσκεται  σε συνομιλίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη διευθέτηση του χρέους των  240 δισεκατομμυρίων ευρώ , που σχηματίστηκε μετά τη διάσωση της Ελλάδος  το 2010 και το 2012.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τα « μαύρα κοράκια» μαζεύονται και πάλι πάνω από μια χώρα σαν την Ελλάδα. Δεν επιθυμούν οι θεσμοί καμία συμφωνία, παρά  μόνο μια άνευ όρων παράδοση της χώρας μας. Δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται όλοι αυτοί ότι, οι  Έλληνες διαχρονικά  δεν « παραδίδονται» σε κανέναν εχθρό , αλλά πολεμούν έως το τέλος;
Η Ρωσία και Β.Πούτιν προσωπικά παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ΕΕ, καθώς και τις προκλήσεις των  Τούρκων στο Αιγαίο, και για δικό τους συμφέρον, θα « επέμβουν» εν ευθέτω χρόνω.  Για την Ρωσία, η Ελλάδα , σύμφωνα  και με δημοσιεύματα ,   αποτελεί μία « ουρανόσταλτη» ευκαιρία για να  βάλει «πόδι» στην  Ανατολική Μεσόγειο. Όποιος δεν το βλέπει είναι τουλάχιστον « τυφλός». Ρωσία καΙ Κίνα θα κυριαρχήσουν στον Πλανήτη τα επόμενα χρόνια , αυτό διαφαίνεται δια « γυμνού οφθαλμού». Οπότε ότι και να γίνει οι Ευρωπαίοι θα χάσουν στο τέλος.