Συμβολικό  αποκλεισμό και κατάληψη των γραφείων  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν  σήμερα το πρωί διαδηλωτές,   η οποία   διήρκεσε  περίπου δύο ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας,  και τα ιταμά υπομνήματα και τις αξιώσεις των πιστωτών, αναφέρει  εκτενές άρθρο του  ρωσικού τύπου .
Τα μέλη του ελληνικού συνδικαλιστικού φορέα  META, σήμερα  Τετάρτη  μπλοκάρισαν  το κτίριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Σε μια ανακοίνωση  η Ένωση αναφέρει ότι «ο  συμβολικός αποκλεισμός και η  κατάληψη των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , που διήρκεσε για περίπου δύο ώρες, έγινε σε  ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τα υπομνήματα και τις αξιώσεις των πιστωτών,  για την ουσιαστική υποδούλωση της Ελλάδος».
Οι διαδηλωτές ανήρτησαν και δύο μεγάλες αφίσες με επιγραφές στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκβιάζονται  – η χώρα δεν είναι προς πώληση».
Αντιπροσωπεία του ΕΚ βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και λίγα μέτρα από τους στρατώνες των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς, τονίζει το ρωσικό άρθρο.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, υπενθυμίζουμε την έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor, σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Stratfor: «Η επόμενη δεκαετία θα έχει πολύ πόνο, δάκρυ και αίμα»)για την Ευρώπη και τα  πολύ άσχημα «μελλούμενα» για όλους ανεξαιρέτως τους Ευρωπαίους.
Εκεί αναφέρεται ρητώς ότι , «οι ελίτ που έχουν δημιουργήσει την ΕΕ , θα βρεθούν κάτω από την αυξανόμενη πίεση από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό. Η ένταση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και της πολιτιστικής σταθερότητας θα καθορίσουν την δημιουργία μιας νέας Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές  εσωτερικές σχέσεις  θα είναι όλο και πιο απρόβλεπτες και ασταθείς».
Κοινώς οι Ευρωπαίοι θα κατανοήσουν ποιοι ακριβώς « άνθρωποι» έχουν αναλάβει τα ηνία της ευρωπαϊκής ελίτ, και ποια είναι τα σχέδια τους, για την αναμενόμενη οικονομική ένωση ΗΠΑ και ΕΕ. Η συμμορία των Βρυξελλών  ευρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει  τα πάντα. Οι λαοί θα πληρώνουν για όλα τα  αγαθά «κοινής ωφελείας» , τα τριπλάσια και τα τετραπλάσια σε ιδιωτικές εταιρείες,  οι οποίες θα μπορούν να χρεοκοπούν αν πάσα στιγμή, χωρίς να προσφέρουν στους καταναλωτές ούτε τα αναγκαία .  Θέλουν δηλαδή να επιβάλουν  με το ζόρι την νέα τάξη πραγμάτων,  στην οποία οι άνθρωποι θα είναι στην κυριολεξία έρμαια του συστήματος.