Η Τουρκία έχει έτοιμο σχέδιο εισβολής στη Συρία


Το σχετικό σχέδιο κατάτέθηκε από το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού.
Σε διάσκεψη για την ασφάλεια που έγινε στην Άγκυρα, συζητήθηκε η στρατιωτική επιλογή για επέμβαση στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Γιαραμπλούς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διάσκεψη έγινε στο ‘Παλάτι’ του προέδρου Ερντογάν. Το σχέδιο προβλέπει βομβαρδισμούς στην περιοχή της βόρειας Συρίας μέχρι το βάθος της πόλης Γιαραμπλούς, όπου θα δημιουργηθεί  μια γραμμή 110 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.
 
 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν  επιχειρήσεις κατά των κυττάρων των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ καθώς  και το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την παρουσία των ένοπλων κουρδικών  δυνάμεων του PKK/PYD.
 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέμεινε η επιχείρηση αυτή να γίνει το συντομότερο δυνατόν από τον τουρκικό στρατό.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή συμφώνησε και ο Ερντογάν και προτάθηκε να γίνει ενημέρωση για αυτήν την επέμβαση τόσο στις ΗΠΑ, όσο στη Ρωσία και στο Ιράν αλλά και στην  κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
 
Σχετικές έγγραφες εντολές από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αχμέτ Νταβούτογλου εστάλησαν στο Γενικό Επιτελείο, όπως και στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να προετοιμαστούν σε εναλλακτικά σχέδια, όπως σημειώνεται.
echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις