Στο Ελμάου της Βαυαρίας ξεκίνησε  σήμερα , η Σύνοδος των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών της δύσης G-7, χωρίς την παρουσία του Ρώσου  Προέδρου Β.Πούτιν. Γεγονός που δεν « τακτοποιεί» σε καμία περίπτωση της παγκόσμια γεωπολιτική « ισορροπία».
Εκτός από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία), ο Φρανσουά Ολάντ (Γαλλία), ο Μπαράκ Ομπάμα (ΗΠΑ), ο Σίνζο Άμπε (Ιαπωνία), ο Ματέο Ρέντσι (Ιταλία) και ο Στίβεν Χάρπερ (Καναδάς).
Οι αρχηγοί των επτά κορυφαίων χωρών  θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με θέματα που αφορούν το κλίμα, την ενέργεια, καθώς και την οικονομία, την πολιτική και την υγειονομική περίθαλψη. Η ουσία όμως είναι ότι η  ουκρανική διαμάχη, η διεθνής τρομοκρατία και η ελληνική οικονομική κρίση , θα « απασχολήσουν» ιδιαίτερα την σύνοδο, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ .
Η ρωσο-ουκρανική διαμάχη, ευρίσκεται σε μία ιδιαίτερη καμπή, και θα αποτελέσει την επιτομή των προβλημάτων που θα συζητηθούν,  κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, που θα λάβει χώρα την Κυριακή το βράδυ. Αναμένεται ότι η θέση των «Επτά» για το θέμα αυτό,  να αντικατοπτρίζεται και  στο τελικό έγγραφο της συνάντησης των ηγετών.
Εν τω μεταξύ, πολλοί ακτιβιστές που είναι ενάντιοι στην σύνοδο των επτά ισχυρότερων χωρών του Πλανήτη, αλλά  και αντίπαλοι της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης,  διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 άτομα .
Στην  Σύνοδο αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο ΓΓ  του ΟΗΕ Μπαν Κι – Μουν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και οι ηγέτες της Τυνησίας, της Αιθιοπίας, του Ιράκ, της Λιβερίας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης, προκειμένου να συζητήσουν ειδικά θέματα που απασχολούν τις χώρες τους. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση ,  το απόγευμα της Δευτέρας, με τις συνεντεύξεις Τύπου των ηγετών.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας , pentapostagma.gr, δεν πρόκειται επί της ουσία για την σύνοδο των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη, αλλά για ένα κλαμπ χωρών της δύσης. Στις επτά ισχυρότερες χώρες του Πλανήτη , θα έπρεπε να  συμπεριλαμβάνονται  και η Κίνα, η Ινδία, αλλά και η Ρωσία, για να παίρνονται αποφάσεις με πραγματική ισχύ .