Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΔΙΚΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ”- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: “ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΥΣΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-MAKELEIO.GR)

8diki7

Να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται μόνο για το αδικήμα της εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε η εισαγγελέας της εδράς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η Αδαμαντία Οικονομου υπογράμμισε στην εισήγηση της πως η πολιτική αγωγή ακόμα και της οικογένειας Φύσσα δεν μπορεί να παρασταθεί σε βάρος των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παππά κλπ. αλλά μόνο για τον Γ. Ρουπακιά και των υπολοίπων κατηγορουμένων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία του μουσικού.
” Πρέπει τα συγκεκριμένα μέλη να κατηγορούνται ως συναυτουργοί ή ως συμμέτοχοι στα εγκλήματα ” είπε η εισαγγελέας και σημείωσε ” στην προκειμένη περίπτωση η οικογενεια Φύσσα δικαιούται να παρασταθεί για το σχεδιασμό της δολοφονία του παιδιού τους για τον Γ. Ρουπακιά και τους άλλους κατηγορούμενους που φέρονται ως συνεργοί του”.

Η εισαγγελέας της έδρας , επικαλούμενη σχετική νομολογία των δικαςτηρίων , τοποθετήθηκε για τις ενστάσεις της υπεράσπισης σχετικά με την παρασταση πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης . Οπως είπε η εισγαγελέας “πολιτική αγωγή δεν νοείται σε αδικήματα (συμφωνα με την παγια νομολογία) που στρέφονται γενικώς κατα της δημοσιας ασφάλειας και του κοινωνικού συνόλου (π.χ εσχάτη προδιςία). Υπενθύμισε δε πως το αδικήμα της εγληματικής οργάνωσης αφορά αόριστα έννομα αγαθά( δημοσια τάξη). Αυτό το ένομο αγαθό ειναι αυτοτελές και γενικό κατα του κράτους και όχι κατα ιδιωτικών συμφερόντων. Επομένως η τυχόν βλάβη ή ζημία ιδιωτών απο αυτή τη δραση δεν θεμελιώνει δικάιωμα αξιωσης αποζημιωσης κατα συνέπεια δεν δυναται να υπάρξει πολιτική αγωγή για το συγκεκριμένο αδίκημα. Δηλαδή ο παθών μπορεί να δηλώσει παρασταση πολιτκής αγωγής κατα του προςώπου που διέπραξε το συγκεκριμένο αδικήμα σε βάρος του.
-Εν προκειμένω οι συγγενείς του Φυσσα μπορούν να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες κατα των κατηγορουμένων που ενέχονται και κατηγορούνται για τη συγκεκριμενη ενεργεια.
-Τα μελή του ΚΚΕ που χτυπήθηκαν στο Πέραμα σε βάρος των προσώπων που φέρονται ως φυσικοι αυτουργοί στη πράξη.
-Ολα τα πρόσωπα που φέρονται να υπέστησαν εγκλήματα απο τους φυσικούς αυτουργούς των εγλημάτων.
Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιουνίου.

ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΤΑ 12 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-MAKELEIO.GR)

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται για έκτη ημέρα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την παράσταση πολιτικής αγωγής των συγγενών των θυμάτων  για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του κατηγορούμενου Χρ. Στεργιόπουλου, ο οποίος τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα ζήτησαν να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή η οικογένεια του θύματος καθώς -όπως είπαν – για την υπόθεση αυτή ο εντολέας τους έχει κριθεί και καταδικαστεί.
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραστεί διότι το αδίκημα εκείνο έχει κριθεί. Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ο Στεργιόπουλους δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της Χ.Α., και ούτε βρέθηκε τίποτα πάνω του», είπε η υπεράσπιση.
Σήμερα στο εδώλιο κάθονται 18 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους και η πρόεδρος είπε πως θα ζητήσει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να εξαιρεθεί του κατ’ οίκον περιορισμού η μετακίνηση κατηγορουμένων
προς το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης
ώστε να μην είναι δυσχερής η μετάβαση τους στη δικαστική αίθουσα.
8diki4 8diki5 8diki6 8diki7
Τέλος, η η υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε ένσταση για την παρουσία της πολιτικής αγωγής για όλους, πλην της οικογένειας του Π. Φύσσα.
8diki2 8diki3
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα συνεδριάσεις, αλλά με διακοπή τον Αύγουστο, που τα δικαστήρια δεν λειτουργούν. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για άρση των περιοριστικών όρων των κατηγορουμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, κ.ά. που είχαν υποβάλλει αιτήματα, κρίνοντας το ίδιο αναρμόδιο και παραπέμποντας το ζήτημα στο δικαστικό συμβούλιο.
Να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται μόνο για το αδικήμα της εγκληματικής οράνωσης πρότεινε η εισγαγελέας της εδράς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η Αδαμαντία Οικονομου υπογράμμισε στην εισήγηση της πως η πολιτική αγωγή ακόμα και της οικογένειας Φύσσα δεν μπορεί να παρασταθεί σε βάρος των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παππά κλπ. αλλά μόνο για τον Γ. Ρουπακιά και των υπολοίπων κατηγορουμέων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία του μουσικού.
” Πρέπει τα συγκεκριμένα μέλη να κατηγορούνται ως συναυτουργοί ή ως συμμέτοχοι στα εγκλήματα ” είπε η εισαγγελέας και σημείωσε ” στην προκειμένη περίπτωση η οικογενεια Φύσσα δικαιούται να παρασταθεί για το σχεδιασμό της δολοφονία του παιδιού τους για τον Γ. Ρουπακιά και τους άλλους κατηγορούμενους που φέρονται ως συνεργοί του”.
Η δήλωση του πατέρα του Παύλου Φύσσα για την βεβήλωση του μνημείου


Η δήλωση του κ.Μιχαλόλια για την αναβολή της δίκης στις 22 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: