Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Εικόνες Αποκάλυψης στο Κομπάνι με νεκρούς πάντου (φώτο) #SaveKobane #ISIS #SaveKobane


save-kobane (2)
Ξεπέρασαν τους 146 νεκρούς οι άμαχοι από την επίθεση στο Κομπάνι των σκυλιών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ισλαμοφασίστες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο Κομπάνι, αφού «έκλεισαν» τα νώτα τους από τον Νότο, στην Παλμύρα με την βοήθεια της Τουρκίας στράφηκαν προς Βορρά, για να ανταποδόσουν την υποχρέωση προς τον Ερντογαν που είναι ο κύριος προμηθευτής τους σε πολεμικό υλικό

savekobane isis kobane (3)

Από την πόλη Χάσακα στα βορειοανατολικά της Συρίας 60.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, 200.000 κάτοικοι ενδεχομένως να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ ο πληθυσμός της Χάσακα πριν από τον πόλεμο ήταν περίπου 300.000 άνθρωποι!

savekobane isis kobane (1)

Η επίθεση στο Κομπάνι είναι μία από τις πλέον πολύνεκρες που πραγματοποιεί η οργάνωση στη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Βρετανία.

Χθες Πέμπτη, το ΙΚ εξαπέλυσε επίθεση σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στη Χάσακα και κατέλαβε τουλάχιστον μία συνοικία στα νοτιοδυτικά της πόλης, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ.

Η Χάσακα είναι χωρισμένη σε ζώνες που διοικούνται ξεχωριστά από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και από μία κουρδική διοίκηση.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι περίπου 50.000 άνθρωποι είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Χάσακα, ενώ 10.000 την έχουν εγκαταλείψει κι έχουν κατευθυνθεί βορείως προς την πόλη Αμούντα, κοντά στην τουρκική μεθόριο.

Στην έκθεσή του σχετικά με τις χθεσινές εξελίξεις, το Γραφείο επικαλείται την Υπηρεσία Κοινωνικών Υποθέσεων της συριακής κυβέρνησης και τοπικούς συνεργάτες. Εκτιμά επίσης ότι ο πληθυσμός της Χάσακα πριν από τον πόλεμο ήταν περίπου 300.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: