Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Σταυρος Θεοδωράκης : «Κόψτε τις συντάξεις κι υπογράψτε» ! ! #ToPotami


sewer1

«Υπάρχει περιθώριο συμφωνίας, η Ελλάδα μπορεί να περικόψει τις συντάξεις, τις πιο υψηλές και τις πρόωρες και να μειώσει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.


«Πρέπει να μείνουμε στο Ευρώ. Αν ο Αλέξης πει όχι στην συμφωνία πάμε κατευθείαν σε εκλογές» είναι ο τίτλος της συνέντευξης, στην οποία ο Στ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει:

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα και, πάνω από όλα, δεν ψηφίστηκε από εκατομμύρια ψηφοφόρους για να πράξει αυτό. Το ξέρει. Το συζητήσαμε κατά τη συνάντησή μας, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας και μου εγγυήθηκε ότι αν αναγκαστεί να πει όχι σε κάθε μορφή συμβιβασμού, τότε θα οδηγήσει αμέσως τη χώρα σε εκλογές».

Σε σχέση με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση, εδώ στην Αθήνα. Αλλά είμαι βέβαιος ότι κάθε λογικός Έλληνας δεν πιστεύει ότι έχει νόημα να μπούμε σε ευθεία πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη. Ο Τσίπρας πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να κάνει ένα βήμα πίσω και να υπογράψει μια συμφωνία».

Η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στη La Repubblica:

Δεν υπάρχουν σχόλια: