Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

[VIDEO] ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ «Δημοψήφισμα Για την Ιστορία των Ελλήνων»ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ….
«Δώσαμε μάχη σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για μια βιώσιμη συμφωνία για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές πολιτικές όπως οι προηγούμενοι. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης κατέληξαν οι εταίροι μας σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα», ανέφερε αρχικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και συνέχισε: «Τέλος στην ελληνική κρίση του δημόσιου χρέους. Ιστορική η ευθύνη αυτή τη στιγμή για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Κυριαρχίας και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη βούληση του ελληνικού λαού. Εισηγήθηκα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος και εγκρίθηκε. Αποδοχή ή η απόρριψη της πρότασης των θεσμών το ερώτημα στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή. Θα ζητήσω ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα όπως η ιστορία των Ελλήνων. Η Ελλάδα ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία να στείλει ηχηρή απάντηση Δημοκρατίας. Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα.
Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών μας και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Με εθνική ομοψυχία καλώ όλους και όλες να πάρουμε τις αποφάσεις που αφορούν το λαό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: