Το πνεύμα του 21 μέσα στις ψυχές του 2015;
Όταν παραμονές κρίσιμων επιλογών ακούς  τέτοια…
¨Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν πριν να υπάρξει συμφωνία – Αν δεν υπάρξει συμφωνία απλά δεν θα ανοίξουν….

Με εντολή SSM του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, αναφέρει έγκυρη πηγή. 
«Έχει υπάρξει ρητή εντολή από τον SSM να μην ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία τελική και επίφαση ή πρόθεση συμφωνίας.¨
04/07/2015 – 00:19 bankingnews.gr
Τότε σε πιάνει ένα πνεύμα, μα τι πνεύμα σκέτο ¨μπαρούτι και λαύρα¨ και αναθυμάσαι το ηρωικό 21  επιθυμώντας να είσαι ¨αρματολός και κλέφτης¨ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία , το στράτευμα μας, τα κοινωφελή ιδρύματα και τόσα άλλα λειτουργικά και απαραίτητα για την στοιχειώδη επιβίωση μας.
Θυμάσαι  τότε την διπλή γιορτή και το ΧΑΙΡΕ
¨Με τούτα τα εμπνευσμένα λόγια ο φλογερός ποιητής Βερίτης μιλάει για διπλή μνήμη, διπλή γιορτή, διπλή χαρά, διπλή λευτεριά. Εύστοχα γράφτηκε ότι δύο «χαίρε» αποτελούν το νόημα της μεγίστης ημέρας ¨του ξεσηκωμού¨ : το «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά».
Το πρώτο προφέρεται από τα χείλη του Αγγέλου και ευαγγελίζεται τη Σάρκωση του Θείου Λόγου και τη Λύτρωση του ανθρωπίνου γένους από τα δεσμά της αμαρτίας, το δεύτερο προφέρεται από τα χείλη του ποιητή των Ελλήνων και ευαγγελίζεται τη Λύτρωση του Ελληνικού Γένους από τα δεσμά της δουλείας (Ι. Θεοδωρακόπουλου, “Το 21 και ο σύγχρονος Ελληνισμός”, Αθ. 1972, σελ. 29).¨
¨Είθε να κάνουμε λοιπόν βίωμά μας το πάντα επίκαιρο πνευματικό μήνυμα του 1821, που εκφράζεται ιδιαίτερα στην ελληνορθόδοξη παράδοση. Άλλωστε η λέξη Ελλάδα ετυμολογικά σημαίνει «πάμφωτη». Και είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας, και για να μας λούζει το φως της αναστάσεως, να είμαστε πάντοτε ενωμένοι και συνεργαζόμενοι, όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, μέσα στο φως της εθνικής μας παράδοσης. Για να επαληθεύονται οι εμπνευσμένοι στίχοι του εθνικού μας ποιητή Σολωμού, που τραγούδησε:
«Λάμψιν έχεις όλη φλογώδη
χείλος, μέτωπ’ οφθαλμός
φως στο χέρι, φως στο πόδι
κι όλα γύρω σου είναι φως»


:http://www.egolpion.com/1821_pnevma.el.aspx#ixzz3esDIbYcN
Και μετά σε λίγο και από ιερή αγανάκτηση σε καταλαμβάνει το ¨πνεύμα¨ του Καραϊσκάκη
¨Ὅταν ἡ Κυβέρνησις τὸν διώρισε γενικὸν διοικητὴν τῆς Στερεᾶς Ἑλλάδος, τὸν Ἰούλιον τοῦ 1826, καὶ ἦλθεν εἰς τὸ Ναύπλιον διὰ νὰ λάβῃ τὸν διορισμόν του, ὁ Ὑδραῖος Μπουντούρης τοῦ εἶπεν: 

—Ἕως τώρα, Καραϊσκάκη, δὲν ἔκαμες τὸ καθῆκόν σου πρὸς τὴν πατρίδα• ὁ Θεὸς νὰ σὲ φωτίση εἰς τὸ μέλλον. 

Τότε ὁ Ρουμελιώτης ἀρχηγὸς ἀπήντησε μὲ εἰλικρίνειαν: 

— Δὲν τὸ ἀρνοῦμαι πὼς ὅταν θέλω γίνομαι ἄγγελος καὶ ὅταν θέλω διάβολος. Εἰς τὸ ἑξῆς ἀποφάσισα νὰ γίνω ἄγγελος. 

Καὶ ἔγινεν, ἀληθινὰ ἄγγελος, ὁ καλὸς ἄγγελος τῆς πατρίδος. Αὐτὸς ἔδωκε ζωὴν εἰς τὴν ἀδυνατισμένην Ἐπανάστασιν καὶ κατεσύντριψε τοὺς Τούρκους εἰς τὴν Ἀράχοβαν, εἰς τὸ Δίστομον, εἰς τὸ Κερατσίνι. Τόσον φοβερὸν εἶχε γίνη τὸ ὄνομά του μεταξὺ τῶν ἐχθρῶν, ὥστε κατήντησε νὰ λέγουν ὡς παροιμίαν:

— Τί φεύγεις σὰν νὰ σὲ κυνηγᾶ ὁ Καραϊσκάκης!
Καὶ ὡμολογοῦσαν τὴν ἀξίαν του οἱ Τοῦρκοι: ¨  myriobiblos.gr
Επειδή όμως στις χθεσινές συγκεντρώσεις μαζεύτηκαν πολλοί  με  τα ίδια βάσανα ένθεν και ένθεν καλόν θα ήταν να επικρατήσει αυτό το ειρηνικό  πνεύμα της ψυχικής συνδιαλλαγής.
¨Πρόσεξε μήπως ψηφίζοντας «ναι» πεις «όχι» στους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους. Μα κι αν διαλέξεις να πεις «όχι» θέλει προσοχή ώστε να μην γίνει «ναι» στο μίσος και την διαίρεση. Ότι κι αν πράξουμε την Κυριακή ένα πράγμα να μην επιτρέψουμε, τον διχασμό και αλληλοσπαραγμό.Να μπορούμε την Κυριακή το βράδυ να γελάμε και να αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας. Γιατί κάλπες θα ξανασυναντήσουμε στο τσίρκο της πολιτικής, αγάπες, σχέσεις και φιλίες όμως δεν βρίσκεις κάθε μέρα……¨Xaralampos Libyos Papadopoulos       https://www.facebook.com/?ref=logo

Είναι ανάγκη να παραμείνουμε μονιασμένοι καθότι την μπόρα που έρχεται από την Εσπερία πρώτα και μετά από την Καθ ημάς Ανατολή θα την φάγωμεν  όλοι μας ανεξαρτήτως ότι και να ψηφίσουμε.
Είμαστε  η άθλια εφαρμογή σχεδιασμού μιας κορυφαίας γεωστρατηγικής επιλογής στο ανώτερο επίπεδο λήψης της για να τρέξουν όλα τα παγκόσμια γεγονότα που καθυστερούν εξ αιτίας μας.
Στο τέλος  θα τρέξει το project του ΘΕΟΥ γιατί ο ανθρώπινος σκληρός δίσκος της τοκογλυφικής παράφρονης εκμετάλλευσης θα έχει ήδη καταστραφεί ανεπανόρθωτα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας