Ραγδαίες εξελίξεις: Κατατίθεται η πρόταση για τη συμφωνία στη Βουλή

Σήμερα το βράδυ πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή η βάση των προτάσεων της κυβέρνησης στη Βουλή και αύριο το μεσημέρι στις 2 θα συγκληθεί η Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου για να εξουσιοδοτήσει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθούν στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες η βάση της πρότασης που θα κατατεθεί απόψε θα περιλαμβάνει μόνο προαπαιτούμενα και όχι αιτήματα της ελληνικής πλευράς, τα οποία άλλωστε περιγράφονταν χθες στην αίτηση που υπεβλήθη στον ESM.

Η διαδικασία θα γίνει με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως επισημαίνεται δεν θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα.

Μάλιστα έχει επιστρέψει εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και περιμένει το κείμενο που θα του στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχει δοθεί εντολή να μην κλείσει καθόλου απόψε το Κοινοβούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κανονική διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει Νόμος του Κράτους.

Σήμερα το βράδυ οι προτάσεις θα αποσταλούν και στον επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα τις προωθήσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. καθώς και στους επικεφαλής των Θεσμών.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα προς τους Θεσμούς ότι η βάση των ελληνικών προτάσεων έχει την αποδοχή του ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πεποίθηση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι πως η πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, να επιτευχθεί δηλαδή μία βιώσιμη συμφωνία.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η ελληνική πρόταση έχει χαρακτήρα εντίμου συμβιβασμού, διότι δίνει τη δυνατότητα να επιλυθούν κομβικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις