Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ : «Η ΕΕ χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή κυβέρνηση»


Άλλος ένας υπέρμαχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και υπερασπιστής της Ευρώπης των «ανοιχτών συνόρων», ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τάχθηκε χθες υπέρ μιας «ευρωπαϊκής κυβέρνησης», επιχειρηματολογώντας ότι ορισμένα «κεντρικά» ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται από τις εθνικές κυβερνήσεις.
 
«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων», δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που συνήφθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
 
«Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς (...). Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.
 
«Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση», τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει «πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις—σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα», επιμένοντας πάντως ότι η Ευρώπη «δεν πεθαίνει».
 
Από το πρώτο θέμα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: