ΧΑΜΟΣ! Σκοτώθηκαν Καμμένος – Τσίπρας στη Βουλή για τα εξοπλιστικά! “Εμείς τελειώσαμε!” (ΦΩΤΟ)

p1

Ο κακός χαμός έγινε στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εξοπλιστικά.

«Εμείς τελειώσαμε» του είπε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος  και έδειξε στον Πρωθυπουργό ότι διαφωνεί έντονα με το γεγονός ότι  δεν διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες.
Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προέβη σε διευκρινίσεις.
«Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Οταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο θέμα, δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε. «Ακουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Αμυνας» είπε.
p2p3p4
Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις