Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Ζητούν τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας! Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη παρωδία της Χρυσής Αυγής

8diki7

Με την κατάθεση ενστάσεων συνεχίζεται αυτήν την ώρα   ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (Χ.Α). Ειδικότερα, συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, την 9η κατά σειρά, υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση για να επιτραπεί, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η ραδιοτηλεοπτική κάλυψης της διαδικασίας, όπως επίσης και να τηρούνται ηχογραφημένα πρακτικά της δίκης.

Από την πλευρά της υπεράσπισης κατατέθηκε ένσταση για παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος των κατηγορουμένων που βαρύνονται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς – όπως ειπώθηκε – από κανένα στοιχείο της δικογραφίας αποδείχθηκε ότι υπήρξε επιδίωξη οικονομικού οφέλους. Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των ενστάσεων και την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας, με πρώτο τον πατέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίασή το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπει στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, δηλαδή στην πλευρά των θυμάτων, να εξετάζουν τα κατηγορούμενα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α. για την πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την οποία έχει ομολογήσει ο κατηγορούμενος Γ. Ρουπακιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: