ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Συνεχίζονται οι στοχευμένες δολοφονίες στρατιωτικών και αστυνομικών στην Τουρκία. O τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη ο Zia Sarpkayα που υπηρετούσε ως λοχίας στην 34η Ταξιαρχία Φύλαξης Συνόρων σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχθηκε από ένοπλο ενώ ήταν καθ΄οδόν προς την τράπεζα και έφερε πολιτική περιβολή στο κέντρο της πόλης Semdinli Sarpkaya. Ο ένοπλος που τουρκικά μέσα πιθανολογούν ότι είναι «αποσχιστής » δηλ. κούρδος τον πυροβόλησε με πιστόλι στο κεφάλι στις 11.30. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Hakkari,αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στις 1.30 το μεσημέρι.

Ο θάνατος του Sarpkaya επέρχεται μια ημέρα μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ένοπλο αταυτοποίητο ενατίον του στρατηγού Armstrong Aureate στο Malazgirt το ιστορικό Ματζικέρτ μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Mus στην ανατολική Τουρκία.
Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε κι ενώ ο στρατηγός επέβαινε στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του. Με αυτόματο όπλο ο ένοπλος κατάφερε χτυπήματα πλήγματα θανατηφόρα στον στρατηγό ο οποίος και εξέπνευσε μετά την διακομιδή στο νοκομείο. Η σύζυγός του τραυματίστηκε ελαφρά.hurriyet,rudaw 28/7/15

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις