Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ – Μας θέλουν για “Σκουπιδότοπο της Ευρώπης! ΕΠΙΣΗΜΗ πρόταση ΕΛΒΕΤΟΥ βουλευτή: “Να αγοράσουμε ένα Ελληνικό νησί για να έχουμε πρόσβαση στη θάλασσα και να…ξεφορτωθούμε τους λαθρομετανάστες!”

nisi-sason-700x360

“Να αγοράσουμε ένα ελληνικό νησί για να προσφέρουμε στην Ελβετία διέξοδο προς τη θάλασσα” Για την ελληνική κρίση… ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα. Από έγκριτους οικονομολόγους και πολιτικούς όλων των πολιτικών αποχρώσεων μέχρι τον πλέον… αναρμόδιο, πολλοί σχολίασαν, ερμήνευσαν ,προέβλεψαν και πρότειναν, συχνά χωρίς φειδώ και …με περίσσιο θράσος . Κάποιες δε δηλώσεις «ξέφυγαν» κατά πολύ…

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ένας ελβετός βουλευτής, ο οποίος είχε την «φαεινή ιδέα», να αγοράσει η Ελβετία ένα ελληνικό νησί για να έχει η χώρα του …πρόσβαση στην θάλασσα!
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «LaRepubblica», ο εν λόγω κύριος είναι ο Πιερ Ρουσκόνι , ομοσπονδιακός βουλευτής της λαϊκίστικης Δημοκρατικής Ένωσης του Κέντρου, σκέφτηκε τα παραπάνω καθώς λιαζόταν στην Ρόδο, τις προηγούμενες μέρες, καθώς η ελληνική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμα της.
Μάλιστα, δεν περιορίστηκε να κρατήσει την ιδέα για τον εαυτό του. Κατά την επιστροφή του στην Ελβετία, επισημοποίησε την πρόταση του στο πόρταλ Liberatv. «Εκτός από διέξοδο στην θάλασσα το νησί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αθλητικό κέντρο-ελίτ , όχι μόνο για τους αθλητές μας, αλλά και ως θέρετρο για τους κατοίκους μας» είπε.
Ο Ρουκόνι δεν είπε ποιο νησί έχει στο μυαλό του, ως υποψήφιο να γίνει το 27ο ελβετικό καντόνι , ούτε το ενδεχόμενο κόστος , αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, προσθέτοντας πως μπορεί να μην είναι ο πρώτος που αναφέρεται σε αγορά ελληνικού νησιού, αλλά είναι ο πρώτος που δίνει «εθνική» διάσταση.
Η ιδέα φιγούραρε και σε ταμπλόιντ της Ζυρίχης προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Ένας συνάδελφός του σχολίασε ότι «το νησί θα ήταν εντάξει και για την μεταφορά προσφύγων» ενώ η βουλευτής Ζακλίν Μπατράν απέδωσε την ιδέα του Ρουκόνι σε… ηλίαση !
Ο ίδιος ο Ρουσκόνι δηλώνει αμετανόητος και ελπίζει το σχέδιο του να βρει υποστηριχτές….

Δεν υπάρχουν σχόλια: